Mozifilmek
Az utolsó tangónk (Un tango más / Our Last Tango)
Maria Nieves Rego és Juan Carlos, Argentína legendás tangó táncospárjának története, akik jóban-rosszban, ötven évet táncoltak át együtt.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Az utolsó tangónk

Un tango más / Our Last Tango)

argentin, német film (2015)
dokumentum, zenés
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Két ember, egy közös szenvedély. Argentína legismertebb tangótáncosai, María Nieves Rego és Juan Carlos Copes fiatal korukban találkoztak először, és majdnem ötven évig alkottak egy párt, nemcsak a táncparketten, hanem egy ideig az életben is. Az ő történetüket meséli el a film, miközben fiatal tangótáncosok és koreográfusok próbálják életre kelteni a múltat látványos jelenetek segítségével. A már nyolcvanas éveikben járó Rego és Copes visszaemlékezései és archív felvételek révén bepillantást nyerhetünk az őket éltető érzelmekbe, ahol a szerelem és a gyűlölet egyaránt helyet kaptak. A filmben María és Juan már kellő távolsággal tudnak visszaemlékezni életükre, karrierjükre és viharos szerelmükre, valamint legnagyobb szenvedélyükre, a tangóra.

Az argentin születésű German Kral nem véletlenül és nem először hozza el nekünk a dél-amerikai zene és Buenos Aires különös hangulatát, korábbi alkotásai is erről a világról mesélnek (Música cubana, Tango Berlin). Új filmje egy felejthetetlen utazásra visz a tangó szívébe: az élet és szeretet történetét vitte filmvászonra, zenés-dokumentumfilmet készített Argentína leghíresebb tangó táncospárjának történetéről.
Az utolsó tangónk premierje a világ egyik legrangosabb filmfesztiválján, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt. Az alkotás szerepelt az ‘A’ kategóriás Berlinalén is, és számtalan fesztiválon jelölték dokumentumfilmes elismerésre, többek között Yamagatában, Clevelandben és Stockholmban is. Az utolsó tangónk a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál 2016-os versenyprogramjában is szerepel. A film producere a világhírű filmes, Wim Wenders (Berlin felett az ég, A dolgok állása), akit többek között a Buena Vista Social Club című filmjéért jelöltek Oscar-díjra. Wenders ezúttal producerként működött közre a filmben. Az alkotópáros nem először dolgozik együtt, Kral előző filmjének (Música Cubana) is Wenders volt a producere.
Az utolsó tangónk (2015) zenés dokumentumfilm
Az utolsó tangónk (2015) plakát
Szereplők: María Nieves Rego, Juan Carlos Copes, Melina Brutman, Johana Copes, Leonardo Cuello, Alejandra Gutty, Juan Malizia, Pancho Martínez Pey, Pablo Verón
Rendező: German Kral
Forgatókönyv: German Kral
Operatőr: Jo Heim, Félix Monti
Vágó: Ulrike Tortora
Zene: Gerd Baumann, Luis Borda, Sexteto Mayor
Látványtervező: Matías Martínez
Jelmez, kosztüm: Giselle Peisojovich
Producer: Nils Dünker, Dieter Horres, German Kral
Stúdió: Lailaps Pictures, Horres Film + TV, German Kral Filmproduktion
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 85 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. október 13.

Az utolsó tangónk (2015) előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek