Mozifilmek
Jutalomjáték (The Carer) magyar, angol film
A goromba színészlegenda Sir Michael Gifford, számos ápolót űzött már el és most új gondozó érkezik: a színésznőnek készülő, magyar származású Dorottya.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Jutalomjáték

The Carer

angol, magyar film (2016)
vígjáték
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Sir Michael Gifford színészlegenda lehetetlen alak: mindenkivel goromba, folyamatosan káromkodik, kiszámíthatatlan, amióta pedig gyógyíthatatlan beteg, még elviselhetetlenebb. Gondozók sorát űzte már el maga mellől, és most újabb áldozata érkezik, az Angliába települt fiatal magyar színésznő, Dorottya, akinek nagy vágya, hogy angol színpadon játszhasson. A lány titkon abban reménykedik, hogy Sir Michael a szárnyai alá veszi, tanulhatja tőle a mesterséget, ám az idős színész vele is nyers és bárdolatlan. Amikor azonban kiderül, hogy Dorottyának van humorérzéke, ráadásul nagy rajongója Shakespeare-nek, kapcsolatuk egy csapásra megváltozik: Michael megenyhül, egykori önmagát látja a lány törekvésében, Dorottya pedig barátra talál az idős színészben. Sir Michael lánya viszont ráébred, hogy Dorottyát milyen szándékok vezérelték a házba, és gondolkodás nélkül felmond a lánynak. Sir Michael ettől teljesen összeomlik, kórházba kerül, és immár önmagának kénytelen feltenni a kérdést:
"Lenni vagy lenni?"

Edelényi János (korábbi rendezése: Prima Primavera) filmje egy furcsa pár megható barátságáról, a legendás angol színész Brian Cox és a fiatal, magyar-osztrák származású színésznő, Coco König főszereplésével.
Jutalomjáték (2016) Brian Cox és Coco König
Jutalomjáték (The Carer) moziplakát
Szereplők: Brian Cox, Coco König, Anna Chancellor, Emilia Fox, Karl Johnson, Selina Cadell, Andrew Havill, Roger Moore, Richard Ridings, Lukáts Andor, Emily Bevan, Ruth Posner, Adam Morris
Rendező: Edelényi János
Forgatókönyv: Tom Kinninmont, Edelényi János, Gilbert Adair
Operatőr: Máthé Tibor
Vágó: Adam Recht
Zene: Pacsay Atti
Látványtervező: Janice Flint
Jelmez, kosztüm: Sarah Tapscott
Producer: Berger József, Steve Bowden, Charlotte Wontner
Stúdió: Hopscotch Films, Mythberg Films, Vita Nova Films
Forgalmazó: A Company Hungary Kft.
Hossz: 89 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. október 27.

Jutalomjáték (2016) szinkronos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek