Mozifilmek
Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal (2016)
Dokumentumfilm a legendás, Oscar-díjas, magyar származású operatőr, Zsigmond Vilmos életéről és filmes karrierjéről.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal

Close Encounters with Vilmos Zsigmond

francia film (2016)
dokumentum
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Zsigond Vilmos Szegeden született 1930. június 16-án, 1956 novemberében hagyta el az országot és az Egyesült Államokban telepedett le, ahol hamar kiemelkedett tehetségével és különleges látásmódjával. 1978-ban, legendás Harmadik típusú találkozások című, sci-fi filmmel elnyerte a legjobb operatőri munkáért járó Oscar-díjat, melyet Steven Spielberg rendezett. Kaliforniában hunyt el, 2016. január 1-én.
A film egy különleges találkozásról szól. Az utolsó mohikán, a legendás operatőr, Zsigmond Vilmos (83) találkozásáról egy fiatal francia rendezővel, Pierre Filmonnal. Pierre azt akarta, hogy Vilmos fényképezze az első játékfilmjét. A forgatás előkészítésére várva többször is találkoztak és egyszer csak létrejött egy másik film: egy film, amiben a kamera mögött álló férfi átkerül a kamera másik oldalára. A Párizsban, Kaliforniában és hazájában, Magyarországon, 2014 májusa és 2016 márciusa között forgatott Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal egy dokumentumfilm az operatőrről, akinek a nevéhez olyan filmek fűződnek, mint A szarvasvadász, a Sugarlandi hajtóvadászat, a Gyilkos túra vagy a McCabe és Mrs. Miller. Egy személyes utazás a fény mesterével és barátaival (rendezőkkel, színészekkel és operatőrökkel).

A Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal című dokumentumfilmet (eredeti nyelven, magyar felirattal), október 27-től premier előtt vetítik az Uránia Nemzeti Filmszínházban, egy három alkalmas retrospektív sorozat kíséretében (Sugarlandi hajtóvadászat, A szarvasvadász, A folyó). A nagyközönség november 3-tól láthatja a filmet, Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Puskin Moziban, valamint országszerte további helyszíneken: Szegeden, Szolnokon, Egerben és Kecskeméten is.
November 3-6. között a film rendezője, Pierre Filmon Magyarországon tartózkodik és az Urániában (nov. 3.), a szegedi Belvárosi Moziban (nov. 4.) és az egri Kepes Központban (nov. 5.) közönségtalálkozót tart, ahol interjúra is van lehetőség.
Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal (2016) dokumentumfilm
Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal (2016) plakát
Szereplők: Vilmos Zsigmond, Susan Roether Zsigmond, Nancy Allen, John Boorman, Richard Donner, Peter Fonda, Caleb Deschanel, Bruno Delbonnel, James Chressanthis, Isabelle Huppert, Stephen Goldblatt, Fred Goodich, Michael Murphy, Ivan Passer, Mark Rydell, Jerry Schatzberg, John Travolta, Vittorio Storaro
Rendező: Pierre Filmon
Forgatókönyv: Pierre Filmon
Operatőr: Payam Azadi, Olivier Chambon, James Chressanthis, Luca Coassin, Giulio De Vita, Marie Spencer
Vágó: Charlotte Renaut
Zene: Samy Osta
Producer: Pierre Filmon, Jean-Francois Moussie
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Hossz: 80 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. november 3.

Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal (2016) eredeti nyelvű előzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek