Mozifilmek
A martfűi rém (2016) krimi, thriller
Halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn, néhány évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

A martfűi rém

Strangled

magyar film (2016)
krimi, thriller
18 éven aluliak számára nem ajánlott!
Halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn, 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját.

Sopsits Árpád rendező filmje, valós eseményeken alapuló izgalmas krimi, pszicho-thriller felkavaró képekben, korhűen idézi fel a háttérben feszülő politikai és emberi ellentéteket és kíméletlenül lerántja a leplet Magyarország bűnügyi történetének egyik legbrutálisabb gyilkosság-sorozatáról és legemlékezetesebb nyomozásáról.
Kovács Péter a "martfűi rém" néven elhíresült sorozatgyilkos, védtelen nőket támadott meg. Az általa elkövetett gyilkosságsorozathoz kötődik a korabeli magyar bűnüldözés egyik legnagyobb szakmai hibája, egy ártatlan személy elítélése is.
A martfűi rém (2016) magyar film, krimi-thriller
A martfűi rém (2016) plakát
Szereplők: Hajduk Károly, Balsai Mónika, Trill Zsolt, Anger Zsolt, Jászberényi Gábor, Bárnai Péter, Szamosi Zsófia, Réthelyi András, Csépai Eszter, Rea Izabella, Rea Rebeka, Varga Zétény
Rendező: Sopsits Árpád
Operatőr: Szabó Gábor
Vágó: Kovács Zoltán
Látványtervező: Dévényi Rita
Jelmez, kosztüm: Szakács Györgyi
Producer: Tõzsér Attila, Ferenczy Gábor
Stúdió: FocusFox Studio
Forgalmazó: Big Bang Media
Hossz: 118 perc
Korhatár: 18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. november 10.

A martfűi rém (2016) hivatalos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 5 Átlagolt érték: 3.6
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek