Mozifilmek
Éjszakai ragadozók (Nocturnal Animals)
Susan (Amy Adams) megkapja ex-férje (Jake Gyllenhaal) által írt és számára dedikált könyvet, egy erőszakos thrillert, amelytől halálra rémül.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Éjszakai ragadozók

Nocturnal Animals

amerikai film (2016)
dráma, thriller
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Susan Morrow (Amy Adams), Los Angeles-i műkereskedő hihetetlen jómódban él férjével, Hutton Morrowval, ám mégsem érzi teljesnek az életét. Az egyik hétvégén Hutton elutazik az egyik szokásos és túlzottan gyakorta esedékes üzleti útjára, Susan pedig egy csomagot talál a postaládájában.
A csomagban egy regényt van, melyet a volt férje, Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal) írt, akivel már évek óta nem beszélt. A küldeményhez Edward egy levélkét is mellékelt, melyben arra bíztatja Susant, hogy olvassa el az írást, aztán keresse meg, amíg ő a városban tartózkodik. Este, egyedül az ágyban Susan olvasni kezd. A könyvet neki ajánlották...
...de a tartalma erőszakos és pusztító erejű. Susant olvasás közben mélyen megindítja Edward írása, és akarva-akaratlanul is felidézi a szerzővel közös szerelmi történetük legintimebb pillanatait. Megpróbál magába tekinteni, életének és karrierjének csillogó felszíne alá, és egyre inkább egyfajta bosszúként értelmezi a könyvet, melynek története arra kényszeríti, hogy átértékelje a döntéseit. Újraéled a szerelem, melyet elveszettnek hitt, és ahogy a történet halad, olyan felismerésre készteti, amely újraértelmezi a regény hősét és saját magát is.

Tom Ford író-rendező, az Egy egyedülálló férfi (2009) után, sokkolóan intim és feszült romantikus thrillert készített, Austin Wright "Tony and Susan" című regénye alapján, mely a szerelem és a kegyetlenség, a bosszú és a megváltás közötti vékony határvonalakat kutatja. A film a 2016-os Velencei Filmfesztiválon elnyerte a zsűri nagydíját.
Éjszakai ragadozók (2016) Amy Adams
Éjszakai ragadozók (2016) plakát
Szereplők: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Isla Fisher, Ellie Bamber, Armie Hammer, Karl Glusman, Laura Linney, Andrea Riseborough, Michael Sheen, Imogen Waterhouse, Franco Vega
Rendező: Tom Ford
Író: Austin Wright
Forgatókönyv: Tom Ford
Operatőr: Seamus McGarvey
Vágó: Joan Sobel
Zene: Abel Korzeniowski
Látványtervező: Shane Valentino
Jelmez, kosztüm: Arianne Phillips
Producer: Tom Ford, Robert Salerno
Stúdió: Fade to Black Productions, Focus Features, Universal Pictures
Forgalmazó: UIP-Duna Film
Hossz: 117 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. november 17.

Éjszakai ragadozók (2016) díjak és jelölések:

Velencei Nemzetközi Filmfesztivál (2016) - Zsűri Nagydíja: Tom Ford
Velencei Nemzetközi Filmfesztivál (2016) - Arany oroszlán jelölés: Tom Ford
Golden Globe-díj (2017) - Legjobb férfi mellékszereplő: Aaron Taylor-Johnson

Éjszakai ragadozók (2016) feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek