Mozifilmek
Az ismeretlen lány (La fille inconnue/ The Unknown Girl)
Egy fiatal doktornő, bűntudattól vezérelve megpróbálja kideríteni, ki lehetett az ismeretlen lány, aki meghalt a rendelő közelében.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Az ismeretlen lány

La fille inconnue / The Unknown Girl

belga, francia film (2016)
dráma
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Egy fiatal doktornő hosszú munkanapja végén még túlórában adminisztrál gyakornokával, amikor a rendelője ajtaján csöngetnek. Az orvos úgy dönt, a záróra után nem nyit ajtót. Másnap reggel a rendőröktől értesül róla, hogy egy halott lányt találtak a közelben. Rövidesen kiderül, az ismeretlen lány csöngetett be előző este rendelőjébe. Igaz, az ipari kamerák tanúsága szerint akkor még nem volt semmi baja, s utóbb egy eséstől kapott ütés okozta a halálát. Mivel a rendőrség semmit nem tud a halott személyazonosságáról, bűntudattól vezérelve maga próbálja kideríteni a lány nevét, valamint hogy ki lehetett a felelős a haláláért. Ahogy az ismeretlen fényképével kérdezősködni kezd, egyre több embert hoz kellemetlen helyzetbe, s idővel már saját maga is bajba sodródik.

A belga Dardenne-testvérek tízedik filmjének világpremierje az idei cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol többek között Cristian Mungiu (Érettségi) és Ken Loach (Én, Daniel Blake) filmjeivel szállt versenybe az Arany Pálmáért, miközben Mungiu versenyfilmjének még producerei is voltak. Az Arany Pálmát a Dardenne-testvérek eddig kétszer nyerték meg (A gyermek, Lorna csendje), és a belga rendezőpáros ezzel Alf Sjöberg, Francis Ford Coppola, Bille August, Emir Kusturica, Shohei Imamura és Michael Haneke mellett csúcstartónak számít, háromszor ugyanis még senki nem kapta meg a világ egyik legrangosabb filmes elismerését. Legújabb filmjükben a fiatal kora ellenére már kétszeres César-díjas francia színésznő, Adéle Haenel játssza a főszerepet. Az ismeretlen lány szerepel az Európai Filmakadémia díjára esélyes alkotások bővebb listáján is.
Az ismeretlen lány (2016) Adéle Haenel
Az ismeretlen lány (2016) poszter
Szereplők: Adéle Haenel, Olivier Bonnaud, Jérémie Renier, Louka Minnella, Christelle Cornil, Olivier Gourmet, Nadége Ouedraogo, Pierre Sumkay, Yves Larec, Laurent Caron, Fabrizio Rongione, Jean-Michel Balthazar, Thomas Doret, Marc Zinga
Rendező: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Forgatókönyv: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Operatőr: Alain Marcoen
Vágó: Marie-Héléne Dozo
Látványtervező: Igor Gabriel
Jelmez, kosztüm: Maira Ramedhan Levi
Producer: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne, Denis Freyd
Stúdió: Les Films du Fleuve, Archipel 35, Savage Film
Forgalmazó: Vertigo Média Kft
Hossz: 113 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. november 17.

Az ismeretlen lány (2016) díjak és jelölések

Cannes-i fesztivál (2016) - Arany Pálma jelölés: Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne

Az ismeretlen lány (2016) feliratos előzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Az ismeretlen lány jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek