Filmek - mozi-dvd.hu

Halj már meg!

Dátum: 2016. november 13. vasárnap, 10:06
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Magyar film
Halj már meg! (Just Drop Dead) fekete komédia
Egy titokzatos múltú mozdonyvezető halála után a feleség, a szerető és törvénytelen lánya szeretné megtudni, mégis ki volt az a férfi, akit szerettek.

Halj már meg! mozipremier

Just Drop Dead

magyar film (2016)
dráma, vígjáték
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Egy hatvanas éveiben járó titokzatos mozdonyvezető hirtelen halála után a feleség, a szerető és törvénytelen lánya, és sok más kétes karakter a férfi múltjából szeretné megtudni, mégis ki volt az a férfi, akit szerettek. Majd meghalnak azért, hogy megtudják: melyiküket szerette igazából a férfi, és hogy hol rejtegette eddig kettős életének fantasztikus gyümölcsét. Hőseink halálos küzdelmeik során egy szatirikus komédia kellős közepén találják magukat, amelynek bűnös gyökerei a nyolcvanas évekig, a szocialista kor záró évtizedéig nyúlnak vissza.

Az 55 évesen tragikus hirtelenséggel elhunyt, több nemzetközi feszti­váldíjat nyert Kamondi Zoltán rendező utolsó filmje, egy remek fekete komédia parádés szereposztással: Kováts Adél, Ónodi Eszter, Pájer Alma Virág, Csákányi Eszter, Hegedűs D. Géza, Cserhalmi György, Törőcsik Mari, Koncz Gábor, Kőszegi Ákos, Mucsi Zoltán, Kulka János.
Halj már meg! (2016) Törőcsik Mari, Kováts Adél, Ónodi Eszter
Halj már meg! (2016) moziplakát
Szereplők: Kováts Adél, Ónodi Eszter, Pájer Alma Virág, Csákányi Eszter, Hegedűs D. Géza, Cserhalmi György, Törőcsik Mari, Koncz Gábor, Kőszegi Ákos, Mucsi Zoltán, Kulka János, Zoboki Gábor, Páll Zsolt
Rendező: Kamondi Zoltán
Forgatókönyv: Kamondi Zoltán, Márton László
Operatőr: Kamondi Zoltán, Medvigy Gábor
Vágó: Rumbold László
Zene: Máté Bella
Látványtervező: Pallós Nelli
Producer: Ferenczy Gábor, Tőzsér Attila
Stúdió: FocusFox Studio, Honeymood Films
Forgalmazó: Big Bang Media
Hossz: 105 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2016. december 1.