Mozifilmek
A művészet templomai: Pápai bazilikák 3D (2016) olasz film
A látványos, 3D technológiával készült ismeretterjesztő mozifilm Róma, az örök város négy legnagyobb bazilikáját mutatja be.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

A művészet templomai: Pápai bazilikák 3D

St. Peter's and the Papal Basilicas of Rome 3D

olasz film (2016)
dokumentum, ismeretterjesztő
6 éven aluliak számára nem ajánlott!
A látványos 3D ismeretterjesztő film az Örök Város, Róma négy legnagyobb bazilikáját mutatja be, a Ferenc pápa által meghirdetett Irgalmasság Rendkívüli Szentéve tiszteletére. A 90 perces mozifilmen különleges nézőpontokból, látványos kamerabeállításokkal tárul fel a Vatikáni Szent Péter-bazilika, a falakon kívüli Szent Pál-bazilika, a lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyház és a Santa Maria Maggiore-bazilika története, épülete és páratlan műkincsgyűjteménye. Az egyes helyszíneken jeles művészeti szakértők kalauzolják végig a nézőket: közreműködik Antonio Paolucci, a Vatikáni Múzeum igazgatója, Paolo Portoghesi nemzetközi hírű építész, Claudio Strinati művészettörténész és Micol Forti, a Vatikáni Múzeum kortárs művészeti részlegének igazgatója. A film olyan helyeket is bemutat, amelyek nemigen látogathatók, mint például a nyolcszögletű Szent Péter Műhely kupolaterme, ahol a bazilika átépítésének jegyzőkönyveit őrzik – többükön Michelangelo Buonarotti aláírásával –, a Vatikáni Apostoli Könyvtár Sixtus terme vagy az Apostoli Palota hercegi terme. A monumentális épületek mellett olyan művészek munkáit mutatja be a film a 3D technika adta új lehetőségekkel, mint Giotto di Bondone, Michelangelo Buonarroti, Gianlorenzo Bernini és további jeles itáliai alkotók. Az építészeti és képzőművészeti remekművek bemutatása mellett a film idézi a bazilikák régi csodálóit is, köztük Itália szerelmesét, a francia Stendhalt, aki "Római séták" című művében örökítette meg a négy bazilikában tett egykori látogatását.
A Vatikáni Múzeum 3D és a Firenze és az Uffizi-képtár 3D alkotóinak új filmje december 15-től a mozikban, magyar szinkronnal! Budapesten kizárólag az Uránia Nemzeti Filmszínház műsorán látható (december 7-én premier előtt!) emellett országszerte számos helyszínen, a megyeszékhelyek többségén vetítik.
A művészet templomai: Pápai bazilikák 3D (2016) olasz ismeretterjesztő, dokumentumfilm
A művészet templomai: Pápai bazilikák 3D (2016) plakát
Szereplők: Adriano Giannini, Micol Forti, Antonio Paolucci, Paolo Portoghesi, Claudio Strinati
Rendező: Luca Viotto
Forgatókönyv: Laura Allievi
Operatőr: Massimiliano Gatti
Vágó: Valentina Corti, Andrea Fiorentino
Zene: Matteo Curallo
Producer: Cosetta Lagani
Stúdió: Sky 3D, Centro Televisivo Vaticano, Magnitudo
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Hossz: 90 perc
Korhatár: 6 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. december 15.

A művészet templomai: Pápai bazilikák 3D (2016) magyar feliratos előzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: A művészet templomai: Pápai bazilikák 3D jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek