Filmek - mozi-dvd.hu

A nagy napom

Dátum: 2016. december 14. szerda, 13:34
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Dokumentumfilm
A nagy napom (Le grand jour)
Négy gyerek, a világ négy távoli pontján élete nagy pillanata előtt áll. Álmaik iskolájába fognak felvételizni, melyre évek óta készülnek.

A nagy napom mozipremier

Le grand jour

francia film (2015)
dokumentum
6 éven aluliak számára nem ajánlott!
Közeleg a nagy nap! Négy gyerek, a világ négy távoli pontján (Kuba, India, Uganda, Mongólia), egy olyan kivételes nap előtt áll, amely fordulópontot jelent majd az életükben. Hónapokon, éveken keresztül, kitartó és alázatos munkával, tanulással készülnek az eseményre, amely időpontja hamarosan elérkezik. Mindannyian tudják, hogy ezen a különleges napon nyújtott teljesítményük örökre megváltoztathatja az életüket. A felkészülés meghatározza a mindennapjaikat. Céltudatosság, fegyelem és a rendszeresség szabja meg az életük minden pillanatát. Mind a négy gyerek tudatában van annak, hogy a tanulás melletti elkötelezettsége, kitartó munkával meghozza majd a gyümölcsét. Alakuljon bárhogyan is a sorsuk, abban biztosak: az álmaik akkor válhatnak valóra, ha példamutatóan tanulnak az iskolában, a saját feladataikat maradéktalanul elvégzik, a sikerért pedig nekik, maguknak kell megdolgozniuk.
Pascal Plisson, Az Utam az iskolába rendezőjének új filmje. A nagy napom egy gyerekekről szóló kaland-dokumentumfilm, amely tiszteleg a gyermekek kitartása és elkötelezettsége előtt, miközben felhívja a figyelmet az oktatás, a tanulásba fektetett energia fontosságára is.
A nagy napom (Le grand jour) francia dokumentumfilm
A nagy napom (2015) poszter
Szereplők: Nidhi Jha, Albert Gonzalez Monteagudo, Delgermurun Deegii Batjargal, Tom Ssekabira
Rendező: Pascal Plisson
Forgatókönyv: Pascal Plisson, Olivier Dazat
Vágó: Perrine Bekaert, Sylvie Lager
Zene: Krishna Levy
Producer: Romain Le Grand, Muriel Sauzay, Marie Tauzia
Stúdió: Ladybirds Films, Pathé, Canal+
Forgalmazó: MTVA
Hossz: 86 perc
Korhatár: 6 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2017. március 2.