Mozifilmek
Jackie (2016) dráma, életrajzi, történelmi film
Jackie, a First Lady szemszögéből ismerhetjük meg az egész Amerikát lesújtó, tragikus Kennedy elnökgyilkosságot követő néhány nap eseményeit.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Jackie

amerikai, chilei, francia film (2016)
dráma, életrajzi, történelmi
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
A First Ladyt, Jacqueline Bouvier Kennedyt a világ egyszerűen csak Jackie-ként ismerte meg. Az amerikai történelem egyik legfiatalabb elnökfelesége volt, mindössze harmincegy éves, amikor Kennedyt beiktatták. Az egész ország rajongott érte, nagy szerepe volt abban, hogy JFK elnöksége alatt gyökeresen megváltozott az amerikai közvélemény viszonya a Fehér Házhoz és az elnöki párhoz. A fiatal, vonzó és intelligens nő felfoghatatlan nyomás alá került 1963 novemberében: dallasi látogatásukkor lelőtték közvetlenül mellette ülő férjét az őket szállító autóban. A férfi elvesztését követően Jackie-nek felül kellett emelkednie a személyes gyászán, emberfeletti méltósággal és állhatatosan vitte tovább JFK szellemi örökségét és mutatott példát az egész világnak.
Pablo Larraín legújabb alkotása intim, egyben szívszorító portré, amely megreformálja az életrajzi film műfaját. A Jackie a címszereplő szemén keresztül mutatja be az egész világot lesújtó tragédiát követő néhány nap eseményeit - Natalie Portman megformálásában, aki lenyűgöző alakításával a kritikusok egyöntetű véleménye szerint elnyerheti második Oscar-díját is. További, főbb szerepekben feltűnik még Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup, John Hurt és John Carroll Lynch.
Jackie (2016) Jacqueline Bouvier Kennedy szerepében - Natalie Portman
Jackie (2016) magyar plakát
Szereplők: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup, John Hurt, John Carroll Lynch, Richard E. Grant, Caspar Phillipson, Beth Grant, Max Casella, Sara Verhagen, Héléne Kuhn, Corey Johnson
Rendező: Pablo Larraín
Forgatókönyv: Noah Oppenheim
Operatőr: Stéphane Fontaine
Vágó: Sebastián Sepúlveda
Zene: Mica Levi
Látványtervező: Jean Rabasse
Jelmez, kosztüm: Madeline Fontaine
Producer: Darren Aronofsky, Pascal Caucheteux, Scott Franklin, Ari Handel, Juan de Dios Larraín, Mickey Liddell
Stúdió: Jackie Productions, Wild Bunch, Why Not Productions, Fabula
Forgalmazó: Mozinet
Hossz: 100 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. február 9.

Jackie (2016) szinkronos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek