Mozifilmek
Arany (Gold) kaland, dráma, thriller
Kenny Wells (Matthew McConaughey) és egy lelkes geológus (Edgar Ramirez) az indonéziai őserdőbe utazik, hogy aranyat találjanak.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Arany

Gold

amerikai film (2016)
kaland, dráma, thriller
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Kenny Wells (Matthew McConaughey) az évszázad üzletére hajt. Dörzsölt, ambiciózus, tele van ötletekkel - csak éppen pénze nincs. Wells azonban nem az a fickó, aki egykönnyen feladja. Feltesz mindent egy lapra, és egy vállalkozó szellemű geológussal, Michael Acostával (Edgar Ramirez) együtt nekivág a fülledt indonéziai dzsungelnek, ahol egy elképesztően gazdag arany lelőhelyre bukkannak.
A leletnek gyorsan híre megy, a vállalat részvényeit szétkapkodják, a két szerencselovag pedig egyik napról a másikra a Wall Street csúcsán találja magát. Wells, az aranyásók rocksztárja, a milliárdokkal járó kiváltságok minden pillanatát észvesztően élvezi: féktelen költekezésbe kezd, a fényűző partijain a csinos bombázók állandó vendégekké válnak. De a hirtelen jött sikerre hamar felfigyelnek, köztük az indonéziai kormány és az FBI is. Wells hajthatatlan: bármire képes, hogy a nehezen megszerzett pénzt megtartsa. De vajon elég tökös lesz ahhoz, hogy a nagyhatalmú fejesekkel is szembeszálljon?

Stephen Gaghan, az Oscar-díjjal is jutalmazott Sziriána rendezőjének új, igaz történeten alapuló filmje, az Oscar-díjas Matthew McConaughey (Mielőtt meghaltam) főszereplésével, aki zseniális a kopaszodó, dörzsölt aranyásó és felkapott milliárdos szerepében. McConaughey, aki az elmúlt néhány évben fantasztikus színésszé ért és azóta csakis komoly kihívásokat jelentő szerepeket kap, most is bebizonyítja milyen átváltozásokra képes a karakter megformálásáért. A szerep kedvéért (most nem fogynia kellett:) leborotválta haját, műfogsort hordott és pocakot is növesztett. További szerepekben mint partnere Edgar Ramirez, mint felesége Bryce Dallas Howard látható.
Arany (2016) Matthew McConaughey és Edgar Ramírez
Arany (Gold) poszter
Szereplők: Matthew McConaughey, Edgar Ramírez, Bryce Dallas Howard, Corey Stoll, Toby Kebbell, Bill Camp, Joshua Harto, Timothy Simons, Craig T. Nelson, Macon Blair, Frank Wood, Michael Landes, Stacy Keach, Bruce Greenwood, Dylan Kenin, Frank Bond
Rendező: Stephen Gaghan
Forgatókönyv: Patrick Massett, John Zinman
Operatőr: Robert Elswit
Vágó: Douglas Crise, Rick Grayson
Zene: Daniel Pemberton
Látványtervező: Maria Djurkovic
Jelmez, kosztüm: Danny Glicker
Producer: Patrick Massett, Matthew McConaughey, John Zinman, Michael Nozik, Teddy Schwarzman
Stúdió: Black Bear Pictures, Hwy61, Living Films
Forgalmazó: Freeman Film
Hossz: 121 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. február 16.

Arany (Gold) díjak és jelölések:

Golden Globe-díj (2017) - Legjobb betétdal jelölés: "Gold"

Arany (2016) szinkronos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek