Filmhírek
Magyar Filmhét - 2017
2017. február 27. és március 5. között rendezik meg a 3. Magyar Filmhetet. Idén Budapest mellett 10 vidéki nagyvárosban is vetítik majd a nevezett filmeket.

3. Magyar Filmhét - 2017

Nézz magyar filmet!

A Magyar Filmakadémia Egyesület, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával 2017. február 27. és március 5. között rendezi meg a 3. Magyar Filmhetet és azt követően a 2. Magyar Filmdíj ünnepélyes díjátadóját.
A Magyar Filmdíjakra nevezett alkotások közül a Filmakadémia tagjaitól legtöbb szavazatot kapott filmalkotások és alkotók összesen 23 kategóriában versenyeznek. Budapesten új helyszínen, a Cinema City Aréna moziban kerülnek bemutatásra a tavalyi év legjobbnak ítélt filmjei.
Idén első alkalommal az Art Mozi Egyesület is csatlakozott a Magyar Filmhéthez, így a budapesti rendezvénnyel egy időben 10 vidéki nagyvárosban: Debrecen - Apolló mozi, Kaposvár - Szivárvány Kultúrapalota, Miskolc - Művészetek Háza, Nyíregyháza - Krúdy Gyula Art mozi, Pécs - Apolló mozi, Székesfehérvár - Barátság mozi, Szeged - Belvárosi mozi, Szolnok - Tisza mozi, Szombathely - Agora-Savaria Filmszínház, Szentendre - P'art mozi - is vetítik a nevezett filmeket és országos közönségdíjat is odaítélnek, az egyes városokban leadott közönségszavazatok alapján.

A Magyar Filmhét nyitófilmje február 26-án vasárnap, a nagysikerű berlini világpremier után, Enyedi Ildikó: Testről és Lélekről című filmje lesz!

A Magyar Filmhétre a 2016. január 1. – 2016. december 31. között moziban és televízióban bemutatott filmeket lehetett regisztrálni. A benevezett filmekből a Magyar Filmakadémia Egyesület tagjai titkos szavazással jelölték ki az 5-5 legjobb alkotást, amelyeket 5 kategóriában (nagyjátékfilm, kisjátékfim, TV–játékfilm, animációs film, dokumentumfilm) vetítenek a Magyar Filmhéten. 
A 3. Magyar Filmhét díjait a Magyar Filmakadémia tagjai ítélik oda titkos szavazással, amelyet a seregszemle végén, március 5-én, ünnepélyes keretek között nyújtanak át a díjazottaknak a Vígszínházban.


További információk a hivatalos oldalon: www.filmhet.hu
3. Magyar Filmhét és 2. Magyar Filmdíj - 2017. február 27. - március 5.

3. Magyar Filmhét (2017) Nézz magyar filmet!

  • Ehhez a cikkhez: 3. Magyar Filmhét - 2017 jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

FilmhírekMozifilmekSzínészek, rendezők