• Filmhír: Oscar-díjas Deák Kristóf Mindenki című kisfilmje!
Filmhírek
Oscar-díjas Deák Kristóf Mindenki című kisfilmje! (2017)
Ismét magyar filmért izgultunk és sikerült! Deák Kristóf Mindenki című kisfilmje megnyerte az Oscar-díjat a legjobb élő szereplős rövidfilm kategóriában.

Oscar-díjas Deák Kristóf Mindenki című kisfilmje!

Ismét magyar filmért izgultunk és idén is sikerült Oscar szobrot szerezni magyar filmnek! Egy évvel a Saul fia győzelme után ismét egy magyar film érdemelte ki a világ legrangosabb filmes díját.

A 89. Oscar-gálán Deák Kristóf Mindenki című kisfilmje megnyerte az Oscar-díjat a legjobb élő szereplős rövidfilm kategóriában!

Bár jelölésekor és előzetesen alig lehetett biztosra venni, az utolsó pillanatokban azonban nagy esélyessé lépett elő az Akadémia-tagok reakciói alapján. Deák Kristóf alkotása az első magyar rövidfilm, melyet jelöltek ebben a kategóriában, és szerencsére maga mögé utasította vetélytársait: a francia Ennemis Intérieurs, a svájci La Femme et le TGV, a dán Silent Nights és a spanyol Timecode  című filmeket.
A díjat Salma Hayek és David Oyelowo adta át a színpadra lépő rendezőnek, a producer Udvardy Annának, az egyik főszereplőnek, Szamosi Zsófiának, és a rendező feleségének Nina Kovnak. A 34 éves rendező a díjat a gyerekeknek ajánlotta köszönőbeszédében.

Gratulálunk Deák Kristófnak, Szamosi Zsófiának, Gáspárfalvi Dorka és Haisz Dorottya gyermekszereplőknek és a film többi alkotójának!

Nézd meg a nyertesek teljes listáját!

Oscar 2017 - Nina Kov, Deák Kristóf, Udvardy Anna és Szamosi Zsófia


Deák Kristóf Mindenki című, Oscar-díjas rövidfilmje

  • Ehhez a cikkhez: Oscar-díjas Deák Kristóf Mindenki című kisfilmje! jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

FilmhírekSzínészek, rendezők