Filmek - mozi-dvd.hu

Pingvinek vándorlása 2.

Dátum: 2017. április 12. szerda, 16:19
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Természetfilm
Pingvinek vándorlása 2. (2017) természetfilm
A világsikerű, Oscar-díjas Pingvinek vándorlásának, páratlan szépségű folytatása, melyben Luc Jacquet ismét az Antarktiszra kalauzolja a nézőket.

Pingvinek vándorlása 2. mozipremier

L'empereur / March of the Penguins

francia film (2017)
dokumentum, természetfilm
Korhatár nélkül megtekinthető!
A világsikert arató és Oscar-díjat nyerő Pingvinek vándorlásának most elkészült a folytatása. Meghatározó pillanat, amikor a fiatal pingvin először kel útra, hogy a többi társához hasonlóan ő is kövesse azt a titokzatos hívást, ami miatt az állatok minden télen elindulnak egy ismeretlen táj felé. A Pingvinek vándorlása 2. ennek a fiatal állatnak az első lépéseit követi nyomon, egy hosszú és lenyűgöző út során. A páratlan szépségű alkotás fantasztikus felvételek során próbálja meg bemutatni kétségeit, félelmeit, s azokat a kihívásokat, amikkel a pingvinnek vándorlása során szembe kell néznie. Egyetlen pingvin sorsán keresztül ismerhetjük meg azt az erőteljes és titokzatos ösztönt, ami megadja ezeknek a rendkívüli állatoknak a túlélés esélyét. Mindeközben varázslatos képek segítik a nézőt abban, hogy minél jobban megismerhesse az antarktiszi császárpingvinek elszigetelt világát.

12 évvel a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díjjal jutalmazott, világszerte kasszasikert arató Pingvinek vándorlása után Luc Jacquet (Volt egyszer egy erdő, Ég és jég között) francia rendező elkészítette a nagysikerű film folytatását, amiben ismét az Antarktiszra kalauzolja a nézőket. Jacquet a Pingvinek vándorlása 2-t két hónapig forgatta egyedülálló körülmények között, miközben tengeralattjáróval víz alatti, drónnal pedig légi felvételekkel tette még látványosabbá alkotását.
Pingvinek vándorlása 2. (2017) természetfilm
Pingvinek vándorlása 2. (2017) poszter
Szereplők: Thomas Acda, Dennis Storhøi, Lambert Wilson
Rendező: Luc Jacquet
Zene: Cyrille Aufort
Producer: Laurent Baujard, Yves Darondeau, Pierre-Emmanuel Fleurantin
Stúdió: Bonne Pioche, Paprika Films, Wild-Touch Production
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 82 perc
Korhatár: Korhatár nélkül megtekinthető!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2017. április 13.