Mozifilmek
6,9 a Richter-skálán (2016)
Egy földrengés fóbiás, középkorú színésznek, meg kell küzdenie egy nehéz musicalszereppel, egy depressziós feleséggel és váratlanul betoppanó apjával.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

6,9 a Richter-skálán

6.9 pe scara Richter / 6.9 on the Richter Scale

román, bolgár, magyar film (2016)
vígjáték
16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Amikor megremeg a föld, megremeg a házad és az életed.
Tony a középkorú színész feleségével, Kitty-vel éli leginkább unalmasnak mondható hétköznapjait, amit legfeljebb Tony földrengésektől való irracionális félelme dob fel. A férfi éppen egy új musical színházi bemutatójára készül, miközben féltékenykedő, munkanélküli nejével új lakásba költöznek, ám egy enyhe földrengés gyorsan rámutat arra, hogy az új otthonuk nem volt éppen földrengésbiztos választás. Ám a pár hétköznapjaiban még a földrengésnél is nagyobb izgalmakat okoz Tony apjának váratlan feltűnése, akit a férfi ötéves kora óta nem látott. Ráadásul a nőcsábász és kicsapongó életet folytató apa nemcsak futólag szeretne feltűnni a fia életében.

Nae Caranfil román rendező (Kihajolni veszélyes, Filantrópia, avagy emberbaráti szeretet) humoros vígjátéka, Laurentiu Banescu (Fütyülök az egészre), Teodor Corban (4 hónap, 3 hét, 2 nap, Aferim!) és Maria Obretin főszereplésével. A film egyik producere a világhírű rendező, a 4 hónap, 3 hét, 2 napot, és az Érettségit jegyző Cristian Mungiu. A magyar koprodukcióban készült film premierje a rangos kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF) volt.
6,9 a Richter-skálán (2016) vígjáték
6,9 a Richter-skálán (2016) plakát
Szereplők: Laurentiu Bãnescu, Maria Obretin, Teodor Corban, Maria Simona Arsu, Alexandru Papadopol, Adrian Vãncicã, Ovidiu Niculescu, Gelu Colceag, Lucian Ifrim, Radu Bânzaru, Pavel Ulici, Corneliu Ulici, Miruna Bilei, Lia Sinchevici, András Demeter, Judith State, Ionut Grama, Silviu Mircescu, Constantin Florescu, Mihai Niculescu, Cristina Florea, Alina Berzunteanu, Corina Bors, Camelia Zorlescu, Catinca Nistor, Cristina Juncu, Catalina Harabagiu, Mezei Léda, Adrian Stefan, Silvana Mihai
Rendező: Nae Caranfil
Forgatókönyv: Nae Caranfil
Operatőr: Vivi Dragan Vasile
Vágó: Catalin Cristutiu
Látványtervező: Irina Niculescu, István Ocztos, Andreea Popa
Jelmez, kosztüm: Adina Bucur, Peter Kilmo, Doina Levintza
Producer: Dettre Gábor, Garami Gábor, Hristo Hristov, Cristian Mungiu, Tudor Reu
Stúdió: Cinema-Film H.I.P., Korund-X / Nike-I, Mobra Films
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 116 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. április 27.

6,9 a Richter-skálán (2016) magyar feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek