Mozifilmek
Arthur király - A kard legendája (King Arthur: Legend of the Sword)
A csirkefogó Arthur születése titkot rejt, egészen addig míg rátalál egy különleges kardra. Amint kihúzza a pengét a sziklából, rájön valódi örökségére.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Arthur király - A kard legendája

King Arthur: Legend of the Sword

amerikai film (2017)
akció, kaland, dráma, fantasy
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
London mindig is London volt. A kora középkor Londoniumában is olyan fazonok, gengszterek, balekok, maffiózók és áldozatok rótták szűk és zsúfolt utcáit, mint manapság. A fiatal Arthur (Charlie Hunnam) sem más: ő és bandája a sötét mellékutcákban dolgozik, és nem ijed meg a saját árnyékától. Az ifjú és ambíciózus bandavezér nem is sejti, hogy királyi vér folyik az ereiben, de amikor egy sziklába döfött kardra talál, megpróbálja magával vinni. És sikerül neki.
Az Excalibur ereje alaposabban megváltoztatja az életét, mint eddig az összes környékbeli rendőrfelügyelő. Tagja lesz egy földalatti ellenálló csoportnak, és egy titokzatos bombázó, Guinevere (Astrid Berges-Frisbey) irányítása mellett fokozatosan megérti, milyen varázslat rejtőzik új fegyverében. A kard nélkül semmi esélye, hogy egyesítse népét, és legyőzze a trónbitorló zsarnokot, Vortigernt (Jude Law).

Guy Ritchie, a legvagányabb angol gengszterfilmek rendezője, aki modernizálta Sherlock Holmes-t és megújította a régimódi kémfilmek műfaját, ismét különleges és emlékezetes figurákkal teli izgalmas, gyors, szellemes filmet készített – ezúttal a legnagyobb angol mítosz alapján. Charlie Hunnam lesz Artúr, Jude Law testesíti meg a gonosz Vortigern-t, a további szerepekben pedig feltűnik még Eric Bana mint Uther Pendagron király, Djimon Hounsou és Annabelle Wallis is.
Arthur király - A kard legendája (2017) Charlie Hunnam
Arthur király - A kard legendája (2017) poszter
Szereplők: Charlie Hunnam, Astrid Bergès-Frisbey, Jude Law, Djimon Hounsou, Eric Bana, Aidan Gillen, Freddie Fox, Craig McGinlay, Tom Wu, Kingsley Ben-Adir, Neil Maskell, Annabelle Wallis, Zac Barker, Oliver Zac Barker, Geoff Bell, Poppy Delevingne, Millie Brady, Nicola Wren, Wil Coban, Bleu Landau, Jacqui Ainsley, Lorraine Bruce, Georgina Campbell, Rob Knighton, Michael Hadley, David Beckham, Katie McGrath, Alan Turkington, Peter Ferdinando, Michael McElhatton
Rendező: Guy Ritchie
Forgatókönyv: Joby Harold, Guy Ritchie, Lionel Wigram, David Dobkin
Operatőr: John Mathieson
Vágó: James Herbert
Zene: Daniel Pemberton
Látványtervező: Gemma Jackson
Jelmez, kosztüm: Annie Symons
Producer: Bruce Berman, Steve Clark-Hall, David Dobkin, Akiva Goldsman, Joby Harold, James Herbert, Max Keene, Steven Mnuchin, Guy Ritchie, Tory Tunnell, Lionel
Stúdió: Safehouse Pictures, Village Roadshow Pictures, Warner Bros.
Forgalmazó: InterCom
Hossz: 126 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. május 11.

Arthur király - A kard legendája (2017) szinkronos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek