Mozifilmek
Frantz (2016) történelmi, dráma
Az első világháború után a német Anna vőlegényét gyászolja. Egy nap a temetőben titokzatos francia férfit pillant meg Frantz sírjánál.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Frantz

Frantz

francia, német film (2016)
dráma, történelmi, háborús
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
1919-et írunk, az első világháború véget ért, a hatása azonban még nem múlt el nyomtalanul. A német Anna vőlegényét, Frantzot gyászolja, aki a fronton vesztette el az életét. Egy nap titokzatos férfi jelenik meg Frantz sírjánál, akit rejtélyes kapcsolat köt a halott katonához. A francia Adrian jelenléte nem csak a német kisvárosban okoz konfliktust, Frantz szüleit is felkavarja fiuk régi párizsi barátjának látogatása. Anna utánajár a két férfi ismeretségének, Franciaországba is követi a Párizsba visszatérő férfit, miközben folyamatosan viaskodik az érzéseivel is.

François Ozon francia rendező (A házban, Vízcseppek a forró kövön, 8 nő, Uszoda) legújabb filmjének premierje a világhírű Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol Paula Beert (Sötét völgy, Az utolsó éjszaka Párizsban) a legjobb fiatal színésznőnek járó Marcello Mastroianni-díjjal jutalmazták. A Frantz szerepelt a Telluride Filmfesztiválon, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, a Sundance-en, San Sebastiánban, Londonban és a szintén ’A’ kategóriás Hong Kong-i Nemzetközi Filmfesztiválon is, és több mint 20 díjra jelölték. Ozon az Oscar-díjas Ernst Lubitsch 1932-ben forgatott filmjét (Broken Lullaby) vette alapul, amely annak idején szintén versenyben volt a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. A Frantz főbb szerepeiben Paula Beer mellett a César-díjas Pierre Niney (Yves Saint Laurent, Felcsípve, Túl sok érzelem), Ernst Stötzner (Underground, A pók hálója) és Marie Gruber (A mások élete, A felolvasó) látható.
Frantz (2016) Pierre Niney és Paula Beer
Frantz (2016) magyar poszter
Szereplők: Pierre Niney, Paula Beer, Ernst Stötzner, Marie Gruber, Johann von Bülow, Anton von Lucke, Cyrielle Clair, Alice de Lencquesaing, Axel Wandtke, Rainer Egger, Rainer Silberschneider, Merlin Rose, Ralf Dittrich, Michael Witte, Lutz Blochberger, Jeanne Ferron, Torsten Michaelis, Étienne Ménard, Claire Martin, Camille Grandville, Jean-Paul Dubois, Armand Faussat, Benoît Martin, Richard Boudarham, Jean-Pol Brissart, Zimsky, Isabelle Mesbah, Véronique Boutroux, Jean-Claude Bolle-Reddat, Louis-Charles Sirjacq
Rendező: François Ozon
Forgatókönyv: François Ozon, Philippe Piazzo, Ernst Lubitsch, Reginald Berkeley, Samson Raphaelson, Ernest Vajda, Maurice Rostand
Operatőr: Pascal Marti
Vágó: Laure Gardette
Zene: Philippe Rombi
Látványtervező: Michel Barthélémy
Jelmez, kosztüm: Pascaline Chavanne
Producer: Eric Altmayer, Nicolas Altmayer, Stefan Arndt, Andreas Grosch, Ulli Neumann, Uwe Schott
Stúdió: Mandarin Films, X-Filme Creative Pool, FOZ
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 113 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. május 18.

Frantz (2016) díjak és jelölések:

Velencei Nemzetközi Filmfesztivál (2016) - Marcello Mastroianni-díj: Paula Beer

Frantz (2016) magyar feliratos előzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Frantz jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek