Mozifilmek
Modern idők (Modern Times)
Charlie Chaplin 1936-os filmklasszikusa 80 év után újra mozivásznon, digitálisan felújított változatban, magyar felirattal.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Modern idők

Modern Times

amerikai film (1936)
klasszikus, vígjáték, dráma, szatíra
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Chaplin talán legnépszerűbb filmje a mindennapi élet elgépiesedésének szatirikus, ugyanakkor érzelmes víziója. Charlie, a kisember bekerül a modernkori pokolba, azaz egy gyárba – majd a futószalagnál végzett monoton munka miatt a bolondokházába. Felépülése után véletlenül belesodródik egy utcai zavargásba, emiatt börtönbe zárják.
Szabadulása után megismerkedik egy árva lánnyal, akit a gyámhatóság intézetbe akar zárni. A lány ennivalót lop, Charlie pedig nem tud fizetni az étteremben, emiatt mindketten újra börtönbe kerülnek...
Charlie kacagtató kalandokon keresztül végigjárja a modernkori pokol bugyrait, a „sorok között” egy ijesztő képet vizionálva az elgépesedő társadalomról. Habár 36-ban már létezett hangosfilm és ez volt az a film, ahol először volt hallható Chaplin hangja egy groteszk dalban, a szakértők mégis ezt a filmet tartják "az utolsó nagy némafilm-komédiának", amivel lezárult Hollywood egy nagy korszaka.

Az 1936-ban készült filmtörténeti klasszikus, most több mint 80 év után újra mozivásznon látható, digitálisan restaurált kópiáról. Filmszatíráját Budapesten stílszerűen a Művész Mozi Chaplin termében vetítik, emellett országszerte számos további helyszínen, a megyeszékhelyek többségén látható lesz.
Modern idők (Modern Times) Charlie Chaplin filmklasszikusa
Modern idők (Modern Times) plakát
Szereplők: Charles Chaplin, Paulette Goddard, Henry Bergman, Tiny Sandford, Chester Conklin, Hank Mann, Stanley Blystone, Al Ernest Garcia, Richard Alexander, Cecil Reynolds, Mira McKinney, Murdock MacQuarrie, Wilfred Lucas, Edward LeSaint, Fred Malatesta, Sammy Stein, Juana Sutton, Ted Oliver, Norman Ainsley, Bobby Barber, Heinie Conklin, Gloria DeHaven, Gloria Delson, Pat Flaherty, Gloria Franks, Frank Hagney, Chuck Hamilton, Pat Harmon, Lloyd Ingraham, Walter James
Rendező: Charles Chaplin
Forgatókönyv: Charles Chaplin
Operatőr: Ira H. Morgan, Roland Totheroh
Vágó: Charles Chaplin, Willard Nico
Zene: Charles Chaplin
Látványtervező: Charles D. Hall
Producer: Charles Chaplin
Stúdió: Charles Chaplin Productions
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Hossz: 87 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. május 25.

Modern idők (Modern Times) feliratos HD előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek