Filmek - mozi-dvd.hu

A kairói eset

Dátum: 2017. szeptember 04. hétfő, 11:17
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Krimi
A kairói eset (The Nile Hilton Incident)
Noredin (Fares Fares) egy nő meggyilkolásának ügyében nyomoz és rájön, hogy a szálak egészen az egyiptomi politikai elitig vezetnek.

A kairói eset mozipremier

The Nile Hilton Incident

francia, német, svéd, dán film (2017)
krimi, dráma, thriller
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Az egyiptomi forradalmat megelőző hetekben Noredin (Fares Fares), a korrupt kairói rendőrség egyik nyomozója egy bárénekesnő meggyilkolásának ügyét vizsgálja a Nílusi Hilton szállóban. Az ügyről, amely eleinte egyszerű gyilkossági esetnek tűnik, hamarosan kiderül, hogy egy egyre nehezebben felgöngyölíthető, szerteágazó bűncselekmény-sorozat része, amelyben az egyiptomi felső tízezer is érintett. Az igazság érdekében, Noredinnak szembe kell szállnia az egész rendszerrel és önmagával is.

Tarik Saleh igaz történeten alapuló krimi filmje a Sundance filmfesztiválon elnyerte a zsűri nagydíját. Az izgalmas politikai thriller főszerepében a Palackposta, A 44. gyermek, Fácángyilkosok és a Nyomtalanul krimikben is nagyszerű alakítást nyújtó Fares Fares látható.
A kairói eset (The Nile Hilton Incident) Fares Fares
A kairói eset (2017) poszter
Szereplők: Fares Fares, Mari Malek, Yasser Ali Maher, Slimane Dazi, Ahmed Selim, Mohamed Yousry, Hania Amar, Tareq Abdalla, Nael Ali, Taher Badr, Ger Duany, Emad Ghoniem, Ahmed Abdelhamid Hefny, Ahmed Khairy, Ibrahim Salah, Hichem Yacoubi
Rendező: Tarik Saleh
Forgatókönyv: Tarik Saleh
Operatőr: Pierre Aïm
Vágó: Theis Schmidt
Zene: Krister Linder
Látványtervező: Roger Rosenberg
Jelmez, kosztüm: Louize Nissen
Producer: Alex Corven Caronia, Karim Debbagh, Michael Dreher, Fares Fares, Monica Hellstrøm, Marcel Lenz, Charlotte Most, Guido Schwab, Signe Byrge Sø
Stúdió: Atmo Production, Chimney, Copenhagen Film Fund
Forgalmazó: Cirko Film
Hossz: 106 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2017. szeptember 21.