Filmek - mozi-dvd.hu

Black Sabbath the End of the End

Dátum: 2017. szeptember 21. csütörtök, 11:59
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Zenés film
Black Sabbath the End of the End (2017) dokumentum, zenés, koncertfilm
A legendás Black Sabbath metál zenekar utolsó koncertfilmje, akik még így, közel ötven évvel a megalakulás után is a megszokott lendülettel nyomták végig a show-t.

Black Sabbath the End of the End mozipremier

Black Sabbath the End of the End

angol film (2017)
dokumentum, zenés, koncertfilm
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
A "The End of The End" annak a zenekarnak az utolsó koncertfilmje, akik nélkül a metál nem lenne az, ami. A Black Sabbath The End nevű búcsúturnéjuk keretében 2017. februárjában visszatért oda, ahol minden elkezdődött: a turné utolsó fejezeteként 81. koncertjüket szülővárosuk, Birmingham színpadán adták 16.000 rajongó előtt, lezárva ezzel egy elképesztő, közel fél évszázados karriert. A teltházas show a zenekar utolsó, majd egymillió nézőt elérő világ körüli turnéjának záróakkordja volt. 1968-as megalakulásuk óta a Black Sabbath valódi legendává nőtte ki magát, zenéjükkel lefektették a metal műfaj alapjait, hatásuk pedig a mai napig érződik a zenei világban. A "The End of The End" ezt az utolsó, érzelmekkel telített koncertet örökíti meg, a Led Zeppelin és az Imagine Dragons koncertfilmjeit jegyző Dick Carruthers rendezésében. A buliba bevonták a rajongókat is, akik szinte testközelbe kerülhettek a színpadon a zenészekkel, miközben felcsendülnek a zenekar meghatározó "alapművei": többek közt az Iron Man, Paranoid vagy a War Pigs. A koncertek mellett a Sabbath tagjai arra is szakítottak időt, hogy még egyszer utoljára, egyedi előadásmódban, stúdióban is rögzítsék kedvenc dalaik közül azt a néhányat, amik a koncerten nem hangzottak el.

A kétórás koncertfilm során a rajongók betekintést nyerhetnek a zenekar mindennapjaiba is, megismerhetik a tagok egymáshoz fűződő viszonyát, mindezt Ozzy Osbourne, Tony Iommi és Geezer Butler személyes és zenekari emlékein keresztül. A film rajongók generációi számára biztosít lehetőséget, hogy együtt, közösen láthassák a legendás zenészeket, akik még így, közel ötven évvel a megalakulás után is a megszokott lendülettel nyomták végig a show-t. Ez a koncert minden idők legnagyobb metál zenekarának méltó végszava.
Black Sabbath: The End of the End - Live in Birmingham 2017
Black Sabbath the End of the End (2017) poszter
Szereplők: Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler, Tommy Clufetos, Adam Wakeman
Rendező: Dick Carruthers
Operatőr: Eugene O'Connor
Vágó: Tim Woolcott
Zene: Black Sabbath
Producer: Jeremy Azis
Stúdió: Eagle Rock Film Productions
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Hossz: 124 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2017. szeptember 28.