Mozifilmek
Black Sabbath the End of the End (2017) dokumentum, zenés, koncertfilm
A legendás Black Sabbath metál zenekar utolsó koncertfilmje, akik még így, közel ötven évvel a megalakulás után is a megszokott lendülettel nyomták végig a show-t.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Black Sabbath the End of the End

Black Sabbath the End of the End

angol film (2017)
dokumentum, zenés, koncertfilm
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
A "The End of The End" annak a zenekarnak az utolsó koncertfilmje, akik nélkül a metál nem lenne az, ami. A Black Sabbath The End nevű búcsúturnéjuk keretében 2017. februárjában visszatért oda, ahol minden elkezdődött: a turné utolsó fejezeteként 81. koncertjüket szülővárosuk, Birmingham színpadán adták 16.000 rajongó előtt, lezárva ezzel egy elképesztő, közel fél évszázados karriert. A teltházas show a zenekar utolsó, majd egymillió nézőt elérő világ körüli turnéjának záróakkordja volt. 1968-as megalakulásuk óta a Black Sabbath valódi legendává nőtte ki magát, zenéjükkel lefektették a metal műfaj alapjait, hatásuk pedig a mai napig érződik a zenei világban. A "The End of The End" ezt az utolsó, érzelmekkel telített koncertet örökíti meg, a Led Zeppelin és az Imagine Dragons koncertfilmjeit jegyző Dick Carruthers rendezésében. A buliba bevonták a rajongókat is, akik szinte testközelbe kerülhettek a színpadon a zenészekkel, miközben felcsendülnek a zenekar meghatározó "alapművei": többek közt az Iron Man, Paranoid vagy a War Pigs. A koncertek mellett a Sabbath tagjai arra is szakítottak időt, hogy még egyszer utoljára, egyedi előadásmódban, stúdióban is rögzítsék kedvenc dalaik közül azt a néhányat, amik a koncerten nem hangzottak el.

A kétórás koncertfilm során a rajongók betekintést nyerhetnek a zenekar mindennapjaiba is, megismerhetik a tagok egymáshoz fűződő viszonyát, mindezt Ozzy Osbourne, Tony Iommi és Geezer Butler személyes és zenekari emlékein keresztül. A film rajongók generációi számára biztosít lehetőséget, hogy együtt, közösen láthassák a legendás zenészeket, akik még így, közel ötven évvel a megalakulás után is a megszokott lendülettel nyomták végig a show-t. Ez a koncert minden idők legnagyobb metál zenekarának méltó végszava.
Black Sabbath: The End of the End - Live in Birmingham 2017
Black Sabbath the End of the End (2017) poszter
Szereplők: Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler, Tommy Clufetos, Adam Wakeman
Rendező: Dick Carruthers
Operatőr: Eugene O'Connor
Vágó: Tim Woolcott
Zene: Black Sabbath
Producer: Jeremy Azis
Stúdió: Eagle Rock Film Productions
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Hossz: 124 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. szeptember 28.

Black Sabbath the End of the End (2017) feliratos előzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Black Sabbath the End of the End jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek