Mozifilmek
British Museum: Hokuszai - A nagy hullámon túl (Hokusai - Beyond The Great Wave)
A British Museum legújabb, 8K Ultra HD-ban forgatott mozis tárlatvezetése, Kacusika Hokuszai japán képzőművész életéről és művészetéről.

British Museum: Hokuszai - A nagy hullámon túl

Hokusai - Beyond The Great Wave

angol film (2017)
dokumentumfilm, ismeretterjesztő
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Kacusika Hokuszai az egyik leghíresebb japán képzőművész, fametsző és Ukijo-e festő, az élet és a szellem mestere az Edo-korból.
Exkluzív tárlatvezetés és lebilincselő dokumentumfilm a British Museum legújabb, azonos című kiállításáról és Kacusika Hokuszai életéről és művészetéről. A Japánban, Franciaországban és Nagy-Britanniában forgatott látványos ismeretterjesztő film elsősorban Hokuszai munkásságára és életére fókuszál, bemutatva a bezárkózó Japán titokzatos és egzotikus világát is. A forradalmi 8K Ultra HD technológia segítségével rögzített, látványos dokumentumfilmben a művészettörténet kiemelkedő szakemberei kalauzolják végig a nézőt Hokuszai festészetének és nyomtatott műveinek titkain, miközben rendkívül részletgazdag közeli felvételeken tárulnak fel a művek a mozivásznon.
Kacusika Hokuszai egy életen keresztül vizsgálta embertársait, megszállottan kutatta a természetet és a spirituális tanokat, amihez legtöbbször a Fuji vulkán képét használta háttérnek. Élete során megismerte a szenvedést is; villámcsapás érte, évekig szegénységben tengődött, ám művészetében csakis a tökéletest kereste. Hokuszai, akinek A nagy hullám Kanagavánál című fametszete Leonardo Mona Lisája mellett a legszélesebb körben ismert és legtöbbször sokszorosított képzőművészeti alkotás, nagy hatással volt Monet, Van Gogh és Picasso munkásságára is, emellett őt tekintik a népszerű japán képregény stílus, a manga atyjának is. Érdekesség, hogy a mai napig ő az egyetlen festő, akinek egy műve saját emojival (online hangulatjellel) rendelkezik.

Vetítések országszerte:
Budapest - Uránia Filmszínház,
Debrecen - Apolló Mozi,
Pécs - Apolló Mozi,
Szeged - Belvárosi Mozi,
Szombathely - Agora - Savaria Mozi
British Museum: Hokuszai - A nagy hullámon túl (2017) ismeretterjesztő, dokumentumfilm
British Museum: Hokuszai - A nagy hullámon túl (2017) plakát
Szereplők: David Hockney, Ideguchi Yuki, Andrew Graham-Dixon, Grayson Perry, Kate Malone, Maggi Hambling, Tim Clark, Roger Keyes
Rendező: Patricia Wheatley
Vágó: Gerard Evans
Zene: Tom Smail
Producer: Patricia Wheatley
Stúdió: British Museum
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Hossz: 90 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!


Mozipremier: 2017. október 1.

British Museum: Hokuszai - A nagy hullámon túl (2017) feliratos HD előzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: British Museum: Hokuszai - A nagy hullámon túl jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek