Mozifilmek
Django (2017) életrajzi, zenés, dráma
A németek által megszállt Párizsban Django Reinhardt elismert dzsesszgitáros. Amikor a nácik felkérik egy visszautasíthatatlan fellépésre, úgy dönt elmenekül az országból.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Django

Django

francia film (2017)
életrajzi, dráma, zenés, háborús
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
A történet Párizsban játszódik a II. világháború éveiben. Django Reinhardt ekkor a legkedveltebb gitárművész, őt tartják a swing királyának. Zenéjével mindenkit elvarázsol, koncertjeire tömegek járnak el, és nem csak a megszállt Párizs lakosai, hanem német katonák és tisztek is.
Django zsenialitásának híre Berlinbe is eljut, ezért a németek meghívják őt a harmadik birodalom fővárosba egy olyan fellépésre, amelyen Goebbels, a hírhedt propaganda miniszter is jelen lesz. A zenészt többen óva intik attól, hogy elfogadja a németek meghívását, mert Django nem csak remek gitárművész, de roma származású is egyben, és ekkora már Párizsba is eljutnak a hírek arról, hogy a nácik miként bánnak a cigány emberekkel. Gjango ezért úgy dönt, elmenekül az országból...

Etienne Comar életrajzi ihletettségű mozifilmje, Reda Kateb és Cécile De France főszereplésével, a második világháború alatt mutatja meg az egyedülálló zenész életét és menekülését a náci megszállás alatt álló Párizsból.
Django (2017) zenés, életrajzi, háborús, dráma
Django (2017) poszter
Szereplők: Reda Kateb, Cécile De France, Bea Palya, Bimbam Merstein, Gabriel Mireté, Johnny Montreuil, Vincent Frade, Raphaël Dever, Patrick Mille, Xavier Beauvois, Esther Comar, Jan Henrik Stahlberg, Hugues Jourdain, Hono Winterstein, Etienne Timbo Mehrstein, Levis Reinhardt, Nestle Sztyglic, Ulrich Brandhoff, Alex Brendemühl, Jean-Louis Coulloc'h, Clémence Boisnard, Gilles Treton, Robert Schupp, Antoine Laurent, Aloïse Sauvage, Renardo Lorier, Stéphane Benazet, Pierre-Marie Rochefort-Schneider, Dominique Engelhardt, Jina Djemba
Rendező: Etienne Comar
Író: Alexis Salatko
Forgatókönyv: Etienne Comar, Alexis Salatko
Operatőr: Christophe Beaucarne
Vágó: Monica Coleman
Zene: Warren Ellis
Látványtervező: Olivier Radot
Jelmez, kosztüm: Pascaline Chavanne
Producer: Emilien Bignon, Etienne Comar, Christine De Jekel, Olivier Delbosc, Marc Missonnier
Stúdió: Fidélité Films, Arches Films, Moana Films
Forgalmazó: Cinenuovo Kft.
Hossz: 117 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. november 9.

Django (2017) magyar feliratos előzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Django jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek