Mozifilmek
A művészet templomai: Raffaello - A festőfejedelem 3D (2017)
A művészet templomai című ismeretterjesztő sorozat 9. epizódja, az egyik legkiválóbb reneszánsz kori olasz festő és építésznek, Raffaello Sanziónak állít emléket.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

A művészet templomai: Raffaello - A festőfejedelem 3D

Raffaello: Il Principe delle Arti - in 3D / Raphael the Lord of the Arts in 3D

olasz film (2017)
ismeretterjesztő, életrajzi, dokumentumfilm
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
A hazánkban is nagy sikerű Vatikáni Múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi-képtár 3D, a Pápai bazilikák 3D, a Botticelli - Dante pokla alkotóinak új filmje, A művészet templomai című, Itália gazdag kulturális örökségét bemutató ismeretterjesztő mozifilm sorozat következő, 9. része a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének, a művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket, és eddig példa nélküli alapossággal mutatja be a művész életét és munkásságát. Rafaellót a kortársak és későbbi generációk is csodagyereknek tekintették. Bár Michelangelo Buonarroti és és Leonardo Da Vinci oldalán a híres reneszánsz triád tagja volt, a mester történetét mindezidáig kevesen ismerhették.

A legfejlettebb 3D kamerákkal és a művek többrétegűségét szemléltető, különleges térbeli képalkotási technikák segítségével készült látványos ismeretterjesztő film neves kritikusok kommentárjain és játékfilmes betétekkel ábrázolt történelmi rekonstrukciókon keresztül mutatja be a művész életét és munkásságát, mely nemcsak a reneszánsz és a manierizmus közötti hidat jelentette, hanem a figuratív ábrázolást is példa nélküli magasságokba emelte. A másfél órás filmben harmincnyolc Raffaello- és további hat Raffaello inspirálta mű kerül bemutatásra, többek között a urbinói Raffaello-ház, a firenzei Uffizi-képtár és a Vatikáni Múzeum műkincseiből válogatva. A nézőket olyan neves művészettörténészek kauzolják végig ezeket a csodálatos helyszíneken, mint Vincenzo Farinella egyetemi tanár és Raffaello-szakértő, Antonio Natali, az Uffizi-képtár korábbi vezetője és Antonio Paolucci, a Vatikáni Múzeum igazgatója.
A művészet templomai: Raffaello - A festőfejedelem 3D (2017)
A művészet templomai: Raffaello - A festőfejedelem 3D (2017) poszter
Szereplők: Marco Cocci, Angela Curri, Vincenzo Farinella, Enrico Lo Verso, Antonio Natali, Antonio Paolucci, Flavio Parenti
Rendező: Luca Viotto
Forgatókönyv: Laura Allievi
Operatőr: Massimiliano Gatti
Vágó: Valentina Corti
Zene: Matteo Curallo
Producer: Roberto Andreucci, Francesco Invernizzi
Stúdió: Nexo Digital
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Hossz: 90 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. december 14.

A művészet templomai: Raffaello - A festőfejedelem 3D (2017) magyar feliratos előzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: A művészet templomai: Raffaello - A festőfejedelem 3D jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek