Mozifilmek
Loving Vincent (2017) életrajzi, animációs film
A Loving Vincent a világ első festményanimációs filmje, a híres festő Vincent van Gogh ellentmondásos életéről és rejtélyes haláláról.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Loving Vincent

Loving Vincent

angol, lengyel film (2017)
animációs, életrajzi, dráma
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
A Loving Vincent a világ első teljes egészében kézzel festett animációs filmje, amelyben minden egyes képkockát (65.000 db!) festőművészek készítettek, olajjal, vászonra, ahogy maga Vincent Van Gogh festette volna.
A heroikus vállalkozás, mely 2011-ben kezdődött, az angol Hugh Welchman és felesége, a lengyel Dorota Kobiela filmje, Van Gogh lenyűgöző világában játszódik. Több ezer festményen keresztül elevenednek meg életének legismertebb helyszínei és megfestett figurái, miközben világ egyik legkedveltebb festőjének, Vincent Van Gogh-nak ellentmondásos életét és halálát vizsgálja a film. Kibontakozik az utolsó napok drámája és végre fény derül rejtélyes halálának körülményeire.

A filmet olyan nagyszerű színészekkel forgatták le mint, Jerome Flynn - Bronn, a Trónok harca sorozatból vagy éppen Saoirse Ronan - Hanna - Gyilkos természet, Brooklyn, A buroksztárja akit már fiatal kora ellenére 2 Oscar díjra is jelöltek. A filmforgatás után, több mint 100 képzőművész dolgozott egyszerre a közel 6 évig tartó folyamatban, hogy Van Gogh egyedi stílusában láthassuk ezt a lebilincselő történetet.
A film számos Nemzetközi Filmfesztiválon gyűjtött már be elismeréseket, így nem meglepő, hogy jó eséllyel pályázik a 2018-as Oscar díj, Animációs díjára is a szaklapok véleménye szerint. A Loving Vincent fantasztikus, eddig soha nem látott képi világa és izgalmas története miatt a karácsonyi időszak egyik legjobban várt filmje, ami nem csak a Van Gogh művészetéért rajongók számára kihagyhatatlan.
Loving Vincent (2017) életrajzi, animációs film
Loving Vincent (2017) poszter
Szereplők/Hangok: Douglas Booth, Josh Burdett, Holly Earl, Robin Hodges, Chris O'Dowd, John Sessions, Helen McCrory, Eleanor Tomlinson, Aidan Turner, Saoirse Ronan, Joe Stuckey, James Greene, Martin Herdman, Bill Thomas, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk, Piotr Pamula, Cezary Lukaszewicz, Bozena Berlinska-Bryzek, Anastazja Seweryn, Borys Dominiuk, Bartlomiej Sroka, Kamila Dyoubari, Przemyslaw Furdak, Adam Pabudzinski, Keith Heppenstall, Graham Pavey, Nina Supranionek, Marcin Sosinski, Richard Banks
Rendező: Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Forgatókönyv: Dorota Kobiela, Hugh Welchman, Jacek Dehnel
Operatőr: Tristan Oliver, Lukasz Zal
Vágó: Dorota Kobiela, Justyna Wierszynska
Zene: Clint Mansell
Látványtervező: Matthew Button, Maria Duffek, Andrzej Rafal Waltenberger
Jelmez, kosztüm: Dorota Roqueplo
Producer: Claudia Bluemhuber, Sean M. Bobbitt, Cleone Clarke, Tim Dennison, Jonathan Feroze, Ian Hutchinson, Richard Londesborough, Ivan Mactaggart, Edward Noel
Stúdió: BreakThru Productions, Trademark Films, Silver Reel
Forgalmazó: DCI Media
Hossz: 94 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2017. december 21.

Loving Vincent (2017) hivatalos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek