Filmek - mozi-dvd.hu

Fortunata

Dátum: 2018. január 03. szerda, 13:53
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Dráma
Fortunata (2017) olasz filmdráma
A válófélben lévő, fiatal anya próbálja függetleníteni magát volt férjétől és saját lábra állni, miközben kislányát is meg kell óvnia a lelki sérülésektől.

Fortunata mozipremier

Fortunata

olasz film (2017)
dráma
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Fortunata (Jasmine Trinca) egy önmagát szerencsésnek tartó egyedülálló anya a mindig pezsgő Róma külvárosában. Élete telis-tele van embert próbáló kihívásokkal, mégis örökké derűsen küzd az álmaiért.
Erőszakoskodó, alkoholista rendőr férjétől nem egyszerű elválni, és kislányát jól láthatóan megviseli a helyzet. Az sem könnyíti meg az életüket, hogy Fortunata éjt-nappallá téve dolgozik azért, hogy megnyithassa saját fodrászszalonját és a saját lábára állhasson végre. A helyzetet bonyolítja, hogy a kislányt a válóper miatt vizsgáló sármos pszichológus Fortunátában azt a nőt látja, akivé a nő valójában válni szeretne. Ezt az erős és elszánt asszonyt leveszik a lábáról feltörő érzései a szakértő iránt, ám szenvedélyes viszonyukra egy súlyos baleset következtében fény derül.

Sergio Castellitto érzékenyen összetett filmje, egy boldogságért küzdő nőről Jasmine Trinca főszereplésével, aki átütő alakításával elnyerte a legjobb színésznő díját, a 2017-es Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában.
Fortunata (2017) olasz filmdráma
Fortunata (2017) poszter
Szereplők: Jasmine Trinca, Stefano Accorsi, Alessandro Borghi, Edoardo Pesce, Nicole Centanni, Sergio Castellitto, Liliana Fiorelli, Emanuela Aurizi, Francesco Arienzo
Rendező: Sergio Castellitto
Forgatókönyv: Margaret Mazzantini
Operatőr: Gian Filippo Corticelli
Vágó: Chiara Vullo
Zene: Arturo Annecchino
Jelmez, kosztüm: Isabella Rizza
Producer: Viola Prestieri
Stúdió: HT Film, Indigo Film
Forgalmazó: Mozinet
Hossz: 103 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2018. január 11.