Mozifilmek
Vörös veréb (Red Sparrow) thriller, kémfilm
Dominika Jegorova (Jennifer Lawrence) kénytelen az orosz titkosszolgálatnak dolgozni, és egyből ráállítják egy CIA-ügynökre (Joel Edgerton).

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Vörös veréb

Red Sparrow

amerikai film (2018)
thriller
18 éven aluliak számára nem ajánlott!
A kémek nem válogatnak az eszközökben. Egy titkos ügynök nemcsak pisztolyokkal, késekkel, mérgekkel és poloskákkal bánik tökéletesen. Ha kell, a teste lesz a fegyvere.

Miután nehéz helyzetbe kerül, az egykori balerina Dominika Jegorova (Jennifer Lawrence) könnyű préda az orosz titkosszolgálatnak, akik kivételes fiatalokat tanítanak a Veréb Iskolában arra, hogy testüket és elméjüket fegyverként használják. Kiállja a szadista kiképzést, és belőle válik a legveszedelmesebb Veréb, akit a program valaha produkált. Mestere a csábításnak és a manipulálásnak, ám első bevetése  komoly kihívást jelent, ugyanis egy CIA-ügynököt (Joel Edgerton) kell behálóznia, akinek a fejében ott van az Oroszországban működő amerikai ügynökök teljes listája. Az akció jól indul, de azután hiba csúszik a számításba. A két ügynök életre-halálra menő játékba kezd: az átverések, hazugságok, fenyegetések csak a kezdetet jelentik... a ráadás a tiltott szenvedély.

Az Éhezők viadala-filmeket is jegyző Francis Lawrence, Budapesten forgatott filmje Jennifer Lawrence, Joel Edgerton és Jeremy Irons főszereplésével. A Jason Matthews egykori CIA-ügynök azonos című, nagyszabású regénye alapján készült Vörös veréb, izgalmas kémfilmnek ígérkezik.
Vörös veréb (Red Sparrow) Jennifer Lawrence, Joel Edgerton
Vörös veréb (2018) poszter
Szereplők: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Mary-Louise Parker, Jeremy Irons, Ciarán Hinds, Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling, Joely Richardson, Douglas Hodge, Thekla Reuten, Joel de la Fuente, Sergei Polunin, Sakina Jaffrey, Julia Ubrankovics, Bernardo Santos, Nicole O'Neill, Sasha Frolova, Lauren Glazier, Kristof Konrad, Sergej Onopko
Rendező: Francis Lawrence
Író: Jason Matthews
Forgatókönyv: Justin Haythe
Operatőr: Jo Willems
Vágó: Alan Edward Bell
Zene: James Newton Howard
Látványtervező: Maria Djurkovic
Jelmez, kosztüm: Trish Summerville
Producer: Garrett Basch, Peter Chernin, Kemény Ildikó, Cameron MacConomy, Mary McLaglen, David Minkowski, David Ready, Jenno Topping, Steven Zaillian
Stúdió: Chernin Entertainment, Film Rites, Soundtrack New York
Forgalmazó: Fórum Hungary
Hossz: 90 perc
Korhatár: 18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2018. március 1.

Vörös veréb (Red Sparrow) szinkronos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek