• Dráma: Viszontlátásra odafönt
Mozifilmek
Viszontlátásra odafönt (See You Up There) dráma, háborús
Az első világháború két veteránja a testi-lelki szenvedéséért, bosszút esküszik a haza ellen, amely csak a hősi halottakat ünnepli.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Viszontlátásra odafönt

Au revoir la-haut / See You Up There

francia, kanadai film (2017)
dráma, háborús
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
A szadista Pradelle főhadnagy (Laurent Lafitte) a háború utolsó óráiban levezényel egy teljesen értelmetlen rohamot a kitüntetés reményében. A két szerencsétlen közkatona, Édouard (Nahuel Pérez Biscayart) és Albert (Albert Dupontel) csaknem az életükkel fizetnek ezért.
A vérfürdő maradandó károkat okozott a túlélőkben. Édouard az utolsó csatában elvesztette a fél arcát, ezért arra kéri Albertet, hogy ne küldje vissza a családjához, inkább nyilváníttassa halottnak. Albert bajtársiasságból gondoskodni kezd fiatal társáról, aki a rajztehetségét kihasználva olyan maszkokat készít, amelyek nemcsak elfedik a sérülését, de igazi érzelmeket is képesek kifejezni. A két barát bosszút esküszik a haza ellen, amely csak a halottakat ünnepli, a megnyomorítottakkal nem törődik: extravagáns emlékművek ígéretével csalnak ki pénzt a háborún meggazdagodottaktól és az államtól, hogy aztán a megbízási díjjal lelépjenek. A tét számukra egymillió frank, azonban ha lebuknak, az életükkel fizetnek érte. Erre pedig minden esélyük megvan, ugyanis éppen a legkritikusabb pillanatban tűnik fel újra a pszichopata főhadnagy.

A César-díjas Albert Dupontel rendező, Pierre Lemaitre világhírű, Goncourt-díjas (Franciaország legrangosabb irodalmi elismerése), lebilincselő és fordulatos regényét vitte filmvászonra, lenyűgöző feldolgozásban.
Viszontlátásra odafönt (2017) Laurent Lafitte és Albert Dupontel
Viszontlátásra odafönt (2017) poszter
Szereplők: Nahuel Pérez Biscayart, Albert Dupontel, Laurent Lafitte, Niels Arestrup, Émilie Dequenne, Mélanie Thierry, Héloise Balster, Philippe Uchan, André Marcon, Michel Vuillermoz, Kyan Khojandi, Carole Franck, Gilles Gaston-Dreyfus, Jacques Mateu, Philippe Duquesne
Rendező: Albert Dupontel
Író: Pierre Lemaitre
Forgatókönyv: Albert Dupontel, Pierre Lemaitre
Operatőr: Vincent Mathias
Vágó: Christophe Pinel
Zene: Christophe Julien
Látványtervező: Pierre Queffelean
Jelmez, kosztüm: Mimi Lempicka
Producer: Catherine Bozorgan
Stúdió: Stadenn Prod, Manchester Films, Gaumont
Forgalmazó: Mozinet
Hossz: 117 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2018. március 29.

Viszontlátásra odafönt (See You Up There) feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek