Filmek - mozi-dvd.hu

A szelíd teremtés

Dátum: 2018. február 13. kedd, 09:36
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Dráma
A szelíd teremtés (Krotkaya) orosz filmdráma
Egy orosz faluban élő nő visszakapja csomagját, amit a börtönben ülő férjének küldött, ezért útnak indul, hogy kiderítse mi történt.

A szelíd teremtés mozipremier

Krotkaya / A Gentle Creature

francia, német, orosz, litván, holland, angolrán film (2017)
dráma
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Dosztojevszkij novella-adaptációjában egy nő (Vasilina Makovtseva) egyedül él egy isten háta mögötti orosz falu határában. Egy nap visszakapja azt a csomagot, amelyet korábban börtönbüntetését töltő férjének küldött. Magyarázat híján maga indul el a távoli börtönvárosba, hogy kiderítse, mi történik. Szürreális utazásba kezd az igazságszolgáltatás kafkai útvesztőjében, miközben körbeveszik a bürokrácián és kiszolgáltatottságon élősködő érdekemberek, és fogadatlan tanácsadók. Igazságkeresése egyszerre abszurd, megalázó és félelmetes, maró társadalomkritika napjaink kisemberének peremlétéről.

Fjodor Dosztojevszkij azonos című novellája ihlette a nemzetközi színtéren dokumentum- és játékfilmjeiről egyaránt ismert ukrán rendező 2017-ben elkészült filmjét. Szergej Loznyica A szelíd teremtés című drámájának premierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, a cannes-i versenyprogramban volt. Loznyica előző filmje, a Ködben ugyancsak Cannes-ban versenyzett, ahol a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját nyerte el. Loznyicát 2017-ben Austerlitz című dokumentumfilmjével Európai Filmdíjra is jelölték. Az ukrán rendező a kortárs európai szerzői film egyik legjelentősebb, leglátnokibb alakja.
(Vertigo Média Kft.)
A szelíd teremtés (2017) Vasilina Makovtseva
A szelíd teremtés (2017) poszter
Szereplők: Vasilina Makovtseva, Liza Akhedzhakova, Valeriu Andriuta, Boris Kamorzin, Sergey Kolesov, Viktor Nemets, Marina Kleshcheva
Rendező: Szergej Loznyica
Forgatókönyv: Szergej Loznyica
Operatőr: Oleg Mutu
Vágó: Danielius Kokanauskis
Látványtervező: Kirill Shuvalov
Jelmez, kosztüm: Dorota Roqueplo
Producer: Marianne Slot, Carine Leblanc, Szergej Loznyica
Stúdió: Slot Machine, Arte France Cinéma, GP Cinema Company
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 143 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2018. március 1.