Mozifilmek
12 katona (12 Strong) háborús akciófilm
9/11 után egy elit kommandós egységet dobtak le az afgán hegyek közé, hogy levadásszák a tálib terroristákat.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

12 katona

12 Strong

amerikai film (2018)
akció, dráma, háborús
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
2001. szeptember 11-én sosem látott méretű támadás érte az Egyesült Államokat. Egy nap sem kellett hozzá, hogy döntés szülessen az első válaszcsapásról. Egy fiatal, vakmerő, de igazi háborút még sosem látott tiszt (Chris Hemsworth) vezetésével egy elit kommandós egységet dobtak le az afgán hegyek közé. A feladatuk az, hogy eljussanak Mazár-e Sarifba, elfoglalják a várost és elvágják az al-Kaida utánpótlási vonalát.
A helyszínen a kommandósok átmeneti szövetséget kötnek egy helyi hadúrral, aki támogatja őket: lovakat ad nekik a harchoz és elvezeti őket a tálibokhoz. A legmodernebb haditechnikára kiképzett 12 katona attól kezdve lóháton csatázik. Hatalmas túlerő ellen, elképesztő körülmények között küzdenek, de vigyáznak egymásra és a lovaikra: a háború új szabályait tanulják. A terror elleni háborúban, most 12-en visszavághatnak, és még ha sikerrel is járnak, nem biztos hogy élve hazajutnak.

Az újoncnak számító Nicolai Fuglsig rendező és a világ egyik legismertebb producere Jerry Bruckheimer közös filmje, Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Pena és Trevante Rhodes főszereplésével, egy elképesztő, igaz történet alapján, egy háború ismeretlen fejezetéről. A film Doug Stanton Horse Soldiers című könyve alapján készült, mely az Afganisztánban harcoló amerikai lovas katonák történetét meséli el.
12 katona (2018) háborús, dráma, akciófilm
12 katona (2018) poszter
Szereplők: Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Pena, Navid Negahban, Trevante Rhodes, Geoff Stults, Thad Luckinbill, Austin Hébert, Austin Stowell, Ben O'Toole, Kenneth Miller, Kenny Sheard, Jack Kesy, Rob Riggle, William Fichtner, Arshia Mandavi, Elsa Pataky, Marie Wagenman, Allison King, Samuel Kamphuis
Rendező: Nicolai Fuglsig
Író: Doug Stanton
Forgatókönyv: Ted Tally, Peter Craig
Operatőr: Rasmus Videbaek
Vágó: Lisa Lassek
Zene: Lorne Balfe
Látványtervező: Christopher Glass
Jelmez, kosztüm: Daniel J. Lester
Producer: Yale Badik, Jerry Bruckheimer, Garrett Grant, Val Hill, Broderick Johnson, Andrew A. Kosove, Thad Luckinbill, Trent Luckinbill, Emma McGill, Chad Oman
Stúdió: Alcon Entertainment, Black Label Media, Jerry Bruckheimer Films
Forgalmazó: InterCom
Hossz: 130 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2018. március 8.

12 katona (12 Strong) hivatalos szinkronos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek