Mozifilmek
Vad Balaton (2018) dokumentum természetfilm
A Balaton és környezete rendkívül változatos természeti kincseket tartogat. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a tájat.

Vad Balaton

Wild Balaton

magyar film (2018)
dokumentum, természetfilm
6 éven aluliak számára nem ajánlott!
A Balaton Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és környezete rendkívül változatos természeti kincseket tartogat. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a tájat. A tó partjait kísérő vulkáni kúpok és barlangok, mésztufa lépcsők és szurdokvölgyek, mocsarak és berkek olyan csodákat tárnak elénk, amelyek csak erre a vidékre jellemzők. Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, éjszakai kalandra induló pelék és násztáncot járó balinok elevenednek meg többek között a látványos víz alatti és légi felvételeket is felvonultató filmben, amelyet kitűnő képminőséget nyújtó 4K kamerákkal, speciális víz alatti kamerákkal, rejtett vadkamerákkal és drónkamerákkal forgattak közel 3 éven át.

A Vad Szigetköz és a Vad Kunság rendezőjeként és operatőreként ismert, Balázs Béla-díjas Mosonyi Szabolcs és alkotótársa, Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer legújabb természetfilmje a televíziós változatból kimaradt jelenetekkel bővített, hosszabb és szélesvásznú (cinemascope) kivitelben érkezik április 19-től országszerte a mozikba. A film az NMHH Médiatanács támogatásával, Magyar Média Mecenatúra Program keretében jött létre.
Vad Balaton (2018) Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika természetfilmje
Vad Balaton (2018) poszter
Szereplők: narrátor: Csankó Zoltán
Rendező: Mosonyi Szabolcs
Forgatókönyv: Bagladi Erika
Operatőr: Mosonyi Szabolcs
Vágó: Mosonyi Szabolcs
Zene: Mátyás Attila Merkaba
Producer: Bagladi Erika
Stúdió: Natfilm Hungary Kft.
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Hossz: 65 perc
Korhatár: 6 éven aluliaknak nem ajánlott!


Mozipremier: 2018. április 19.

Vad Balaton (2018) hivatalos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek