Mozifilmek
Szörnyek és szerelmek (Tale of Tales) horror, fantasy
Matteo Garrone sajátos hangulatú fantasy-horrorjában, a tündérmesék legsötétebb oldalát ismerhetjük meg egy szürreális fantáziabirodalomban.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Szörnyek és szerelmek

Il racconto dei racconti / Tale of Tales

olasz, francia, angol film (2015)
dráma, fantasy, horror
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három szomszédos királyság...
Longtrellis Királynője (Salma Hayek) mindennél jobban vágyik egy gyermekre, semmilyen áldozattól nem riad vissza ennek érdekében – amikor pedig mágusok tanácsát követve, sötét körülmények között kap egyet, teljesen kisajátítja. Mindeközben Highhills nem túl éles elméjű királya (Toby Jones) kizárólag azzal van elfoglalva, hogy házi kedvencként egy méteresre hízott bolhát nevelget, s megfeledkezik felnőtt lánya boldogságáról, akit egy balul elsült lovagi torna után egy erőszakos ogréhoz kénytelen feleségül adni. Végül Strongcliff királyság élveteg és nőcsábász ura (Vincent Cassel) csodás énekhangja alapján beleszeret egy öregasszonyba – az idős nő pedig egyre szörnyűbb játszmákba megy bele, hogy akár varázslat árán, de fenntartsa a fiatalság és kívánatosság látszatát.

Víziszörnyek és ogrék, királyok és királynék, mágusok és kurtizánok gyűlnek össze a Gomorra és a Reality című filmjével is Cannes-i Nagydíjat nyert Matteo Garrone sajátos hangulatú fantasy-horrorjában, amelyben a tündérmesék legsötétebb oldalát ismerhetjük meg olyan látványvilággal és szereplőgárdával, amit bármelyik hollywoodi produkció is megirigyelhetne. A szürreális fantáziabirodalomban játszódó, bizarr karakterekkel és drámai fordulatokkal teli cselekmény a 17. századi történetíró, Giambattista Basile Pentameron című „mesekönyvének” három történetét szövi egybe, amelyeket között az emberi gyarlóság és a bűnös szenvedélyek adják a kapcsolódási pontot. A Cannes-ban Arany Pálmára jelölt, hét David Di Donatello-díjjal (az „olasz Oscar”) és tíznél is több további fesztiváldíjjal jutalmazott alkotás május 31-től látható a hazai mozikban, eredeti nyelven, magyar felirattal.
Szörnyek és szerelmek (Tale of Tales) John C. Reilly, Salma Hayek
Szörnyek és szerelmek (2015) poszter
Szereplők: Salma Hayek, Vincent Cassel, Toby Jones, John C. Reilly, Shirley Henderson, Bebe Cave, Hayley Carmichael, Stacy Martin, Christian Lees, Jonah Lees, Franco Pistoni, Jessie Cave, Kathryn Hunter
Rendező: Matteo Garrone
Író: Giambattista Basile
Forgatókönyv: Matteo Garrone, Massimo Gaudioso, Ugo Chiti, Edoardo Albinati
Operatőr: Peter Suschitzky
Vágó: Marco Spoletini
Zene: Alexandre Desplat
Látványtervező: Dimitri Capuani
Jelmez, kosztüm: Massimo Cantini Parrini
Producer: Matteo Garrone, Anne Labadie, Jean Labadie, Jeremy Thomas
Stúdió: Archimede, Le Pacte, Rai Cinema
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Hossz: 134 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2018. május 31.

Szörnyek és szerelmek (Tale of Tales) magyar feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek