Mozifilmek
Nyár (Summer)
Egy nyár és egy szerelmi háromszög kialakulásának története, egy rockzenész, a protezsáltja és a felesége között, az 1980-as években Szovjetunióban.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Nyár

Leto / Summer

orosz, francia film (2018)
életrajzi, zenés, romantikus, dráma
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Egy nyár története, gitár, csajok, cigarettafüst, pia, valamint a rock, new wave és post-punk bűvöletében. A szovjet underground zene, és egyben a hatalom mindig éber felügyelete alatt működő egyetlen leningrádi rockklub hősévé váló 19 éves zenészben egy sztár meglátja a tehetséget. Ám a mentor és protezsáltja közötti kapcsolatot veszélyezteti a kezdetben félénk srác és a férfi felesége között kialakuló vonzalom.

A nyolcvanas évek szűk levegőjét és a ma is óriási kultusznak örvendő Viktor Cojt és Mike Naumenkót mutatja be Kirill Szerebrennyikov legújabb filmje, a Nyár. Szomorú aktualitást ad a hatalom és a művészek kapcsolatát egyik központi témájának állító filmnek, hogy rendezőjét a forgatás alatt az orosz állam csalással vádolta meg, és jelenleg házi őrizetben van. A Nyár a 2018-as Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, hatalmas kritikai sikerrel. A magyar mozik már a világpremier után néhány héttel vetítik!
Nyár (2018) életrajzi, zenés film
Nyár (2018) poszter
Szereplők: Teo Yoo, Irina Starshenbaum, Roman Bilyk, Anton Adasinsky, Liya Akhedzhakova, Yuliya Aug, Filipp Avdeev, Aleksandr Bashirov, Nikita Efremov, Nikita Elenev, Anastasiya Evgrafova, Aleksandr Gorchilin, Andrey Khodorchenkov, Elena Koreneva, Georgiy Kudrenko, Aleksandr Kuznetsov, Marina Manych, Vasiliy Mikhaylov, Artyom Nemov, Stanislav Nikolaev
Rendező: Kirill Serebrennikov
Forgatókönyv: Mikhail Idov, Lili Idova, Ivan Kapitonov, Natalya Naumenko, Kirill Serebrennikov
Operatőr: Vladislav Opelyants
Vágó: Yuriy Karikh
Zene: Ilya Demutskiy
Látványtervező: Andrey Ponkratov
Jelmez, kosztüm: Tatyana Dolmatovskaya
Producer: Carole Baraton, Pavel Burya, Georgy Chumburidze, Yohann Comte, Ilya Dzhincharadze, Mikhail Finogenov, Pierre Mazars, Murad Osmann, Sergey Shtern, Ilya
Stúdió: Hype Film, KinoVista
Forgalmazó: Mozinet
Hossz: 126 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2018. július 26.

Nyár (Leto) feliratos előzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Nyár jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 1
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek