Akció: B13 - Bűnös negyedMozifilmek
B13 - Bűnös negyed (Banlieue 13) Párizs - 2013. Fal különíti el az elgettósodott külvárosokat. Nincs többé jog, nincsenek szabályok, nincs törvény...
Párizs - 2013. Fal különíti el az elgettósodott külvárosokat. Nincs többé jog, nincsenek szabályok, nincs törvény... Csak a bandák korlátlan uralma. Aki nem hal meg elsőre, az csupán haladékot nyer és várhat sorára.
Damien a rendőrség elitjéhez tartozik. Egy különleges bevetési csoport tisztje, szakértő a harctudományokban, de mestere a beépülési technikáknak is. Gyors, pontos akciókkal és nagy erőbevetéssel képes végigvinni a feladatokat.
Ezúttal pályafutása legmeredekebb megbízatását kapja a kormánytól: a 13-as körzet legnagyobb hatalommal bíró bandája, a rettegett Taha (Bibi Naceri) és emberei megszereztek egy tömegpusztító fegyvert.
Damiennek be kell épülnie ebbe a környezetbe, hogy hatástalanítsa az időzített bombát. Ezért társul az éppen a sittről szökő Leitóval. A keleti harcművészetekben jártas, bosszúvágytól fűtött profi bűnöző egyetlen célja, hogy kimentse Taha karmai közül túszul ejtett húgát, Lolát. Ő az egyetlen, aki ismeri a 13-as körzet valamennyi zegzugát.
A történet azonban nem ilyen egyszerű. Ki kinek dolgozik? Hol rejtőznek azok, akik valójában mozgatják a szálakat? s mindenekelőtt: kinek a céljait szolgálja a bomba?

Az akciófilm Luc Besson forgatókönyvéből készült Pierre Morel rendezésében, akinek ez az első nagyjátékfilmje.

B13 - Bűnös negyed

Banlieue 13

francia film 2004
akció, krimi

Szereplők:
Cyril Raffaelli
David Belle
Tony D'Amario
Bibi Naceri
Dany Verissimo
Rendező: Pierre Morel
Forgatókönyv:
Luc Besson, Bibi Naceri
Operatőr: Manuel Teran
Vágó: Frédéric Thoraval
Zene: DA. Octopusss
Gyártó stúdió: Europacorp, TF1 Films, Canal +
Forgalmazza: SPI International
Hivatalos honlap
Hossz: 85 perc
Típus: feliratosMozipremier: 2005. Június 16.
  • Ehhez a cikkhez: B13 - Bűnös negyed jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek