Dokumentumfilm: GenezisMozifilmek
Humort és komolyságot, ártatlan naivságot és bölcsességet ötvözve, a mítoszok és a mesék hangján... >>>
Humort és komolyságot, ártatlan naivságot és bölcsességet ötvözve, a mítoszok és a mesék hangján szól hozzánk a Genezis című film narrátora, az afrikai griot törzs egy tagja. A világmindenség és a csillagok születéséről, bolygónk létezésének tűzben fogant kezdeteiről, és a földi élet megjelenéséről beszél, miközben a nézők lélegzetelállítóan szép felvételekben gyönyörködhetnek.
A történetmondó az időről, az anyagról, a születésről, a szeretetről és a halálról mesél nekünk. Tudatosítja bennünk, hogy ugyanaz az anyag alkot bennünket, mint a csillagokat, a felhőket, a hegyeket, az egész univerzumot, s hogy egyéni életünkben mindannyian újraéljük a Genezist. Megszületünk, pontosan úgy, ahogy egykor az Élet megszületett. Fejlődünk és meghalunk, hasonlóan a fajok evolúciójához, amely évezredek óta zajlik.
A Föld teremtményei, és folyók, tengerek, növények, és állatok a főszereplői ennek a színpompás, modern, mégis időtlen Genezisnek. Miközben a film segítségével újra rácsodálkozunk a Világ szépségére, s átérezzük, hogy mi magunk is a részei vagyunk, rádöbbenünk, hogy mi teremtői is vagyunk ennek a világnak, következésképpen felelősséggel is tartozunk érte. A griot férfi ezt így fogalmazza meg: "Egy napon visszaadom a világnak azt az anyagot, amiből az az élőlény áll, aki én vagyok."

Genezis
Genesis
francia film 2004
dokumentum

Rendezők:
C. Nuridsany, Marie Pérennou
Történetmondó:
Sotigui Kouyaté
Forgatókönyv:
C. Nuridsany, Marie Pérennou
Operatőrök:
C. Nuridsany, Marie Pérennou
Vágók:
Marie-Joséphe Yoyotte, Pauline Casalis
Zene:
Bruno Coulais
Gyártó stúdió:
Les Films Alain Sarde, Les Films de la Véranda, Canal+
Forgalmazza: SPI International
Hossz: 81 perc

Mozipremier: 2005 Szeptember 8.
  • Ehhez a cikkhez: Genezis jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek