Dokumentumfilm: II. János Pál - A szeretet zarándokaDVD filmek
Az egész estés dokumentum-összeállítás a XX. század egyik legmeghatározóbb alakjáról, a Vatikán Televízió exkluzív felvételeiből >>>
II. János Pál - A szeretet zarándoka
Viaggi ed emozioni
olasz film 2004
dokumentum

Az egész estés dokumentum-összeállítás a XX. század egyik legmeghatározóbb alakjáról, a Vatikán Televízió exkluzív felvételeiből készült.
Ez a kizárólag a Vatikán Televízióban sugárzott felvételekből összeállított dokumentumfilm 90 percben mutatja be II. János Pál pápa rendkívüli pályafutását négy különálló részben: szolidaritás, béke, gyermekek, párbeszéd.
II. János Pál soha nem szűnő figyelemet és támogatást szentelt a szegényeknek, a társadalom kitaszítottjainak, a börtönben raboskodóknak.
A pápa csaknem három évtizedes munkásságát a béke iránti teljes elkötelezettség jellemezte. Minden erejével a béke megteremtése, megőrzése, védelme érdekében küzdött, akár a világ vezető államfői keresték fel otthonában, a Vatikánban, akár maga tett látogatást a nagyvilágban.
II. János Pál számára az ifjak a jövő értékes letéteményesei. Amikor gyermekkel találkozott - akár kis csoportokban, akár nagy összejöveteleken - irántuk való rajongása megmutatkozott szavaiban, tekintetében, mozdulataiban. Állhatatosan és lelkesen érdeklődött a gyermekek igényei, szükségletei, vágyai felől. 1987-ben Buenos Airesben arra hívta fel a katonai diktatúrából ébredő Argentinát, hogy az ifjak révén álljon talpra újra.
A film emlékezés és egyben tisztelgés a 2005. április 2-án elhunyt pápa emléke előtt.

A Vatikán Tv archívumából (1978 - 2005)
Szereplő: II. János Pál
Forgalmazza: Best Hollywood
Hossz: 90 perc

DVD Információk:

Hang: 2.0 sztereo
Szinkron: magyar
Felirat: magyar
Kép: 4:3
DVD Extrák: nincs

DVD Premier: 2005 Április 21.  • Ehhez a cikkhez: II. János Pál - A szeretet zarándoka jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek