Dokumentumfilm: Az utolsó óráig - Hitler titkárnőjének visszaemlékezéseiMozifilmek
Traudl Junge 1943-tól a náci birodalom összeomlásáig volt Adolf Hitler egyik személyi titkárnője. Dolgozott a főhadiszálláson a Farkaslakban, >>>

Traudl Junge 1943-tól a náci birodalom összeomlásáig volt Adolf Hitler egyik személyi titkárnője. Dolgozott a főhadiszálláson a Farkaslakban, az obersalzburgi Berghof-ban és a berlini különvonaton. 1944-ben szemtanúja a sikertelen Stauffenberg-merényletnek; a háború utolsó napjait és a Führer öngyilkosságát a Führerbunker-ben, a körbezárt fővárosban élte át. Hitler Traudl Jungenek diktálta le végrendeletét.
Ebben a filmben nyilatkozik először Traudl Junge nyilvánosan az életéről, vall önmagáról. Beszél müncheni gyerekkoráról, a véletlenekről és az életkörülményekről, amik először Berlinbe "A Führer Kancelláriájába" majd később mint személyi titkárnőt a Farkaslakba vezették. Beszámol a napi eseményekről, amelyek barátságos banalitása abszurd ellentmondásban van a náci hatalom népirtó politikájával.
Az utolsó óráig nem bocsátkozik spekulatív történelem-értelmezésekbe Hitler személyével kapcsolatban. A filmben tanúi lehetünk, ahogy Junge asszony a nemzetszocializmus dühödt ellenzőjévé lép elő, valamint ahogyan arról vall, hogy soha nem tudta magának megbocsátani akkori naivitását, nemtörődömségét.

A film bemutatója 2002-ben volt a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol megkapta a Panoráma szekció Közönség díját. Traudl Junge súlyos betegsége után, 2002. február 12-én halt meg; néhány órával a film ősbemutatója után.

Az utolsó óráig - Hitler titkárnőjének visszaemlékezései
Im toten Winkel - Hitlers SekretÄ?¤rin
osztrák film 2002
dokumentum

Szereplő:
Traudl Junge
Rendezők:
André Heller
Othmar Schmide
Forgatókönyv:
André Heller
Othmar Schmiderer
Operatőr: Othmar Schmiderer
Vágó: Daniel Poehacker
Gyártó stúdió:
Dor Film Produktionsgesellschaft GmbH
Forgalmazza: Best Hollywood
Hivatalos honlap
Hossz: 90 perc
Típus: feliratos

Mozipremier: 2005 Május 5.  • Ehhez a cikkhez: Az utolsó óráig - Hitler titkárnőjének visszaemlékezései jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek