Vígjáték: Az élet egy csodaDVD filmek
Bosznia, 1992. Mi lehetne hasznosabb egy kis falu számára, mint egy mesés tájakat átszelő kisvasút, mely turisták tömegeit hozza? >>>
Bosznia, 1992. Mi lehetne hasznosabb egy kis falu számára, mint egy mesés tájakat átszelő kisvasút, mely turisták tömegeit hozza? Mi lehet ártalmasabb a turizmus számára, mint a háború? Luka (Slavko Stimac), egy szerb mérnök Belgrádból érkezik megépíteni a vasutat operaénekes feleségével, Jadrankával (Vesna Trivalic) és tehetséges focista fiával, Milossal (Vuk Kostic).
Mikor a háború kitör, Luka megpróbál szemet hunyni felette, és csak a munkájára koncentrálni. Ám Jadranka "megszökik" egy magyar zenésszel, Milost pedig behívják a hadseregbe, ahol rögtön fogságba is esik. Ettől kezdve Luka élete is háborús övezetté válik, mígnem találkozik a muszlim Sabahával (Natasa Solak), akit a katonák azért küldtek neki, hogy kicserélhesse majd a fiával...

Emir Kusturica (legutóbb az Umca, umca macskazaj és a Macska-jaj), a Magyarországon is kultstátusnak örvendő bosnyák rendező (és színész és forgatókönyvíró és zeneszerző) új filmje ismét a tőle megszokott összetett és bogaras karaktereket vonultatja fel, ezúttal egy drámába ágyazott romantikus vígjáték keretei között.

Az élet egy csoda 2004-ben díjat nyert Cannes-ban, bizonyítva, hogy Kusturica művészete az idő haladtával cseppet sem "öregszik".

Az élet egy csoda
Zivot je cudo
szerb, francia film 2004
vígjáték, romantikus, dráma, háborús

Szereplők:
Slavko Stimac
Natasa Solak
Vesna Trivalic
Vuk Kostic
Aleksandar Bercek
Stribor Kusturica
Goran Jevtic
Rendező: Emir Kusturica
Operatőr: Michel Amathieu
Zene: Emir Kusturica, Dejan Sparavalo
ró: Emir Kusturica, Ranko Bozic
Gyártó stúdió: Les Films Alain Sarde/Rasta Film/Studio Canal
Forgalmazza: Budapest Film
Hossz: 155 perc

DVD Információk:
Hang: 5.1 DD
Szinkronok: magyar, szerb
Feliratok: magyar
Kép: 1.85:1
DVD Extrák:
előzetes(ek)
kimaradt jelenet(ek)

DVD Premier: 2005 Május 19.
  • Ehhez a cikkhez: Az élet egy csoda jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek