Dráma: Millió dolláros bébiDVD filmek
Frankie Dunn pályája során számos fantasztikus bunyóst edzett és menedzselt. Legfőbb tanítása, mely vezérli az életét >>>
Frankie Dunn pályája során számos fantasztikus bunyóst edzett és menedzselt. Legfőbb tanítása, mely vezérli az életét is, hogy a legfontosabb az, hogy mindig védd magad. Mióta elidegenedett a lányától, Frankie jó ideje senkit sem engedett közel magához. Egyetlen barátja Hepaj, az egykori bokszoló, aki rendben tartja Frankie edzőtermét, és tudja, hogy a mogorva külső olyan embert takar, aki az elmúlt 23 évben szinte minden nap misére járt, keresve a megbocsátást, amely valahogy mégsem adatik meg neki.
Aztán egy nap Maggie Fitzgerald besétál az edzőterembe.
Maggie-nek sosem jutott sok semmiből, de van benne valami, ami csak keveseknek adatik meg: tudja, mit akar, és bármit hajlandó megtenni érte. Az élete állandó küzdelem, amit nyers tehetségével, kizökkenthetetlen koncentrálásával és elképesztő akaraterejével képes túlélni. Ám mindennél jobban vágyik arra, hogy valaki higgyen benne.
Frankie-nek a legkevésbé sem hiányzik ez a fajta felelősség a kockázatról nem is beszélve. Közli Maggie-vel a nyers, kemény igazságot: a lány túl öreg már a bokszhoz, ő pedig nem edz nőket. Ám a nem nem jelent semmit, ha az embernek nincs választása. Maggie nem hajlandó vagy nem képes feladni élete álmát, így nap mint nap széthajtja magát az edzőteremben, és egyedül Hepaj bátorítja. Frankie végül megadja magát Maggie elszántságának, és vonakodva bár, de elvállalja a tanítását.
Mester és tanítványa hol kimerítik, hol inspirálják egymást, és ráébrednek, hogy közös bennük a küzdőszellem, mely legyőzi múltjuk fájdalmát és veszteségeit. Megtalálják egymásban azt a fajta családi kötődést, amit oly régen elvesztettek. Csak azt nem tudják, hogy hamarosan egy olyan harccal kell szembesülniük, amelyhez több lélekre és bátorságra lesz szükség, mint eddig bármihez.


Oscar díjak:
Az év legjobb filmje, legjobb női főszereplő, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb rendező.

Millió dolláros bébi
Million Dollar Baby
amerikai film 2004
dráma

Szereplők:
Clint Eastwood
Hilary Swank
Morgan Freeman
Jay Baruchel
Mike Colter
Lucia Rijker
Brian F. O'Byrne
Anthony Mackie
Rendező: Clint Eastwood
Operatőr: Tom Stern
Vágó: Joel Cox
Zene: Clint Eastwood
Gyártó stúdió: Lakeshore International
Forgalmazza: FF Film & Music
Hivatalos honlap
Hossz: 137 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkronok: angol, magyar
Felirat: magyar
Kép: 1.85:1
DVD Extrák:
interaktív menük
közvetlen jelenetválasztás
DVD Premier: 2005 November 3.
  • Ehhez a cikkhez: Millió dolláros bébi jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek