Játékfilm: Futball faktorMozifilmek
A történet középpontjában Tommy Johnson (Danny Dyer), az önmaga identitását kereső, ám unalmában >>>
A történet középpontjában Tommy Johnson (Danny Dyer), az önmaga identitását kereső, ám unalmában céltalanul bolyongó huszonéves Chelsea-drukker áll, aki a kicsapongó hétvégéknek, az alkalmi szexuális kapcsolatoknak, a sörivászatoknak, a drogozásnak és persze néhanapján az igazi férfias bunyóknak él. Tommy bandáján keresztül három férfigenerációt ismerhetünk meg, annak minden nyűgével és bajával. Ez a film nemcsak az erőszakról, a könyörtelenségről, a drogról, a vandalizmusról, hanem a barátságról és a hűségről is szól.

Amikor az Angol Kupában a Chelsea a Millwall-t kapja a harmadik fordulóban, Billy (Frank Harper) és csapata megtervezi a leszámolást az ősi rivális londoni bandával. Az igazi nagy háborút, amely mindenki számára a legnagyobb lehetőség a "bizonyításra". A valódi meccs azonban már rég nem a pályán játszódik, az nem érdekel senkit! A nap, az idő és a hely kiválasztva, a rendőrök felügyelete kijátszva. Tommynak csak arra kell ügyelnie, hogy az idegeit kordában tudja tartani, hogy ne engedjen paranoiás rémálmainak, és hogy kikerülje a török Fred (Tamer Hassan) ökölcsapásait, aki a vérére áhítozik.

A film John Kingnek a kilencvenes évek futballjáról és a brit munkásosztály kultúrájáról szóló azonos című regénye alapján készült, mely magyarul is megjelent 2005-ben.
Futball faktor
The Football Factory
angol film 2004
játékfilm, dráma

Szereplők:
Danny Dyer, Frank Harper, Tamer Hassan, Roland Manookian, Neil Maskell, Jamie Foreman, Stephen Humby, Sophie Linfield, Dudley Sutton
Rendező: Nick Love
Forgatókönyv:
John King bestselleréből Nick Love
Operatőr: Damian Bromley
Vágó: Stuart Gazzard
Zene: Ivor Guest
Gyártó stúdió:
A-Film Distribution/Vertigo Films
Forgalmazza: FF Film & Music
Hossz: 93 perc
Hivatalos honlap

Mozipremier: 2005 November 17.
  • Ehhez a cikkhez: Futball faktor jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 6 Átlagolt érték: 4
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Mozifilmek