Játékfilm: Az igazi MikulásMozifilmek
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy bárzongorista, Misu (Cserhalmi György). Félresiklott az élete. Öt évvel ezelőtt >>>
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy bárzongorista, Misu (Cserhalmi György). Félresiklott az élete. Öt évvel ezelőtt egy párizsi bárban térden lövi egy rabló.
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy 8 éves kislány, Liza (Szilasi Blanka). Árva volt.
A Jóisten és az ördög fogadást kötnek: van-e még egy szikra emberség a bárzongorista lelkében? A világ sorsa a tét.
Nos, 2004. december 6-án Misut felveszik reklám-Mikulásnak egy áruházhoz. Ugyanezen a téli napon Liza megszökik az Árvaházból, mert egyszer régen, az anyukája azt ígérte neki, hogy ha majd 8 éves lesz, kap egy biciklit a Mikulástól. Azon a napon, december 6-án, mikor a sűrű hóesés egészen befedi a várost, Liza odalép Misuhoz és elkéri a biciklit.
Ez a mese ennek a két embernek a története. A Mikulásé, akinek esze ágában sincs, hogy egy vadidegen kislánynak biciklit vegyen és Lizáé, aki viszont nem hagyja magát... Mire mennek ők ketten? Van-e olyan erő a világon, amely ezt cinikus, önző bárzongoristát rávegyen egy anyagi lehetőségeit bőven meghaladó jótett véghezvitelére? Misu és Liza egész napos kalandjai a városban, a nap végére, választ adnak erre a kérdésre.

Gárdos Péter 2005. január 10-én kezdte forgatni Az igazi Mikulást, mely a tervek szerint decemberben kerül majd a nagyközönség elé.

A film hosszú, rendezői változata - 18 éven felülieknek - csak a budapesti Művészben látható, a rövidített változat húsz kópiáját az ország nagy filmszínházaiban vetítik.

Az igazi Mikulás
magyar film 2005
játékfilm, családi, dráma

Szereplők:
Cserhalmi György, Szilasi Blanka, Bertók Lajos, Csányi Sándor, Csákányi Eszter, Újlaki Dénes, Gazsó György, Rudolf Péter, Györgyi Anna, Szabó Győző, Gryllus Dorka
Rendező: Gárdos Péter
Forgatókönyv: Gárdos Péter
Operatőr: ifj. Seregi László
Vágó: Miklós Mari
Zene: Tövisházi Ambrus, Geszti PéterGyártó stúdió:
Tivoli-Filmprodukció Kft.-Magyar RTL Klub Televízió
Forgalmazza: Hungarotop
Hossz: 90 perc
Mozipremier: 2005 November 1.

  • Ehhez a cikkhez: Az igazi Mikulás jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Mozifilmek