Filmhír: Megjelent az interneten az Üvegtigris 2Filmhírek
Megjelent az interneten a január 19-én moziba kerülő Üvegtigris 2 kalózmásolata, amit az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő >>>
Megjelent az interneten az Üvegtigris 2 kalózmásolata

Megjelent az interneten a január 19-én moziba kerülő Üvegtigris 2 kalózmásolata, amit az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány (ASVA) becslése szerint már több tízezren töltöttek le. Lapunk úgy tudja, a világhálón elérhető film nem az Üvegtigris 2 végleges változata, csupán egy korai munkakópia, amely valószínűleg a vágószobából került ki. Információink szerint a letölthető verzió hosszabb mint a mozikba kerülő film, ráadásul igen gyenge minőségű.

Az Üvegtigrist több mint 150 ezren látták moziban és a film DVD-változata is igen jól fogyott. A mozi folytatása 230 millió forintos költségvetéssel, állami támogatás nélkül készült, ezért az alkotóit minden egyes elveszített mozinéző érzékenyen érinheti. Kálmán András, az ASVA igazgatója úgy véli, a mostani eset ugyanakkor használhat is az Üvegtigris 2 népszerűségének és a moziba vonzhatja a nézőket. Az ASVA szerint azonban az Üvegtigris 2 esete is jól mutatja, hogy a filmkalózkodás nem csak Hollywood problémája, a magyar filmipar is szenved ettől a jelenségtől. Kálmán lapunk érdeklődésére elmondta, bizonyítható, hogy a kópiát belső körök szivárogtatták ki.
Az internetes letöltések elterjedése és a fájlcserélő rendszerek a magyar filmipar számára évente 5 milliárd forint kárt okoznak - becsli az ASVA, amelynek adatai szerint minden hatodik magyar fiatal töltött már le filmet vagy zenét a fájlcserélő hálózatokról.


Szerettük volna megtudni, hogy ezzel szemben az üres hang- és adathordozók értékesítéséből származó jogdíjbevétel tavaly mekkora összeget tett ki, azonban az Artisjus közlése szerint ez az adat nem nyilvános.

Forrás: HWSW
  • Ehhez a cikkhez: Megjelent az interneten az Üvegtigris 2 jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 4 Átlagolt érték: 4.5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

FilmhírekMozifilmek