Vígjáték: Woody Allen - Melinda és MelindaDVD filmek
Néhány jóbarát egy francia étteremben üldögélve fogadást köt: minden történetből lehet vidám és tragikus filmet is írni. >>>
Néhány jóbarát egy francia étteremben üldögélve fogadást köt: minden történetből lehet vidám és tragikus filmet is írni. Így születik Melinda (Radha Mitchell) kétszer: öngyilkosságot kísérel meg, sok nyugtatót vesz be, és mielőtt még elvesztené az eszméletét, bekopogtat régen látott barátaihoz, a manhattani művészpárhoz, akik éppen egy producer elkápráztatására tartanak partit.
A két történet innentől kettéválik, és felváltva követik egymást a tragikus és komikus fordulatok: mert ebből a helyzetből ugyanúgy lehet átverésekkel és lebukásokkal teli házassági-válási-szerelmi komédia, mint depresszióval, csalással, csalódással terhelt házassági-válási-szerelmi tragédia.
A két Melinda végigjárja szomorú illetve vidám útját a bukásig vagy a megtalált szerelemig; a francia étteremben eszegető néhány barát pedig jóllakottan, elégedetten nyugtázhatja: az élet ugyanúgy lehet vidám, mint tragikus.

Az immáron hagyományos évi egy filmmel jelentkező Woody Allen 2004-es alkotásának különlegessége a műfaji keveredés, valamint az, hogy operatőre Zsigmond Vilmos volt.

Woody Allen - Melinda és Melinda
Melinda and Melinda
amerikai film 2005
tragikomédia

Szereplők:
Radha Mitchell, Will Ferrell,
Josh Brolin, Jonny Lee Miller,
Wallace Shawn, ChloÄ?Ť Sevigny
Chiwetel Ejiofor
Rendező: Woody Allen
Forgatókönyv: Woody Allen
Operatőr: Zsigmond Vilmos
Vágó: Alisa Lepselter
Gyártó stúdió:
Fox Searchlight Pictures, Perdido Productions
Forgalmazza: InterCom
Hossz: 99 perc

DVD Információk:
Hang: Mono
Szinkronok: angol, lengyel
Feliratok: magyar, angol, arab, bolgár, horvát, cseh, dán, finn, görög, héber, portugál, izlandi, norvég, szlovén, svéd, török
Kép: 1,85:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel

DVD Premier: 2005 December 8.
  • Ehhez a cikkhez: Woody Allen - Melinda és Melinda jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek