Dokumentumfilm: Dinoszauruszok - A föld uraiDVD filmek
Steven Spielberg Jurassic Park-ja csak a kezdet volt, újra felkeltette az érdeklődést az őskor >>>
Steven Spielberg Jurassic Park-ja csak a kezdet volt, újra felkeltette az érdeklődést az őskor iránt és elképesztette a közönséget a korábban soha nem látott számítógépes animációs technikával. A technika fejlődött, az érdeklődés pedig cseppet sem lanyhult - ezt bizonyítja a BBC vadonatúj sikersorozata, a szórakoztatva és elképesztve oktató Dinoszauruszok - A föld urai, amely miden rekordot megdöntött műfajában!

Utazzunk vissza az időben 65 millió évet – egészen az ember előtti korokba. A föld történetének kulcsfontosságú időszakába érkeztünk: ez a Kréta-kor. Mintha nem is ugyanazon a bolygón járnánk. Egészen más világ. A Himalája még nem is létezik, az Atlanti-óceán fele olyan széles, mint ma. Nincs fű, mindent tűlevelű erdők és páfránymezők borítanak. E világ urai: a dinoszauruszok.

A Jurassic Park filmjeihez kifejlesztett technika felhasználásával a Dinoszauruszok - A föld urai ezt a letűnt földtörténeti kort olyan valósághűen tudja ábrázolni, mintha csak a Serengeti parkban forgatott volna a stáb.
A klasszikus természetfilm-készítési technikák, a legmodernebb számítógépes módszerek és a legújabb tudományos felfedezések ötvözésével a sorozat újra életre kelti ezt a végtelenül izgalmas időszakot. Megismerhetjük a növényeket, a rovarokat, az éghajlatot és a földrajzot, és tanúi lehetünk a dinoszauruszokként közismert hatalmas testű gyíkok mindennapjainak. A film arra is kísérletet tesz, hogy megválaszolja a nagy kérdést: honnan származnak a dinoszauruszok és hogyan tűntek el a föld színéről oly gyorsan, amikor a természet erői ellenük szövetkeztek.

A díszdobozban a soraozat 3 epizódja találhat 3 DVD lemezen:
1. lemez: Dinoszaruruszok: A Föld urai
2. lemez: Az óriások földje, Az óriási karom
3. lemez: Nagy Al balladája

Dinoszauruszok - A föld urai - 3 DVD
Walking with Dinosaurs
angol film 1999
családi, dokumentum


Szereplő:
Kenneth Branagh mint narrátor
Rendezők:
Tim Haines, John Lynch
Gyártó stúdió: BBC
Forgalmazza: InterCom
Hossz: 290 perc

DVD Információk:
Hang: stereo
Szinkronok: magyar, angol
Felirat: magyar
Kép: 1,85:1 (16:9)
DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Így készült...

DVD Premier: 2005 December 15.
  • Ehhez a cikkhez: Dinoszauruszok - A föld urai jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 5 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmek