Dráma: NagypályásokMozifilmek
Nagypályások1914. Oroszország. Andrej és Nyikolaj testvérek, életük meghatározó élménye apjuknak a sport, a futball iránt érzett szenvedélye. >>>
Nagypályások
Garpastum
orosz film 2005
dráma

1914. Oroszország. Andrej és Nyikolaj testvérek, életük meghatározó élménye apjuknak a sport, a futball iránt érzett szenvedélye. A férfi az 1912-es olimpián minden vagyonát feltette az orosz csapat győzelmére, de azok kikaptak a németektől 16:0-ra. A család összeomlik a veszteség hatására. Ám a két fiú ekkorra már menthetetlenül belebolondul a futballba, olyannyira, hogy egy profi felnőtt egyesületben szeretnének játszani Szentpéterváron. Amikor nem sikerül bekerülniük, elhatározzák, hogy saját csapatot alakítanak. Földterületet kell vásárolniuk, amihez viszont pénz kell… így kezdenek el pénzért focizni rakodómunkásokkal, újságkihordókkal, diákokkal.

A két fiú beleveti magát az életbe, szinte megrészegíti őket saját fiatalságuk, a szexben és a futballban szerzett tapasztalataik. Egyikőjük viszonyt kezd egy nála jóval idősebb nővel, akinek híres szentpétervári szalonjában a kor legnevesebb művészei gyülekeznek. Az első világháború már javában tombol, de a szalon vendégei közül senki sem érti, hogy mi folyik körülöttük a világban, és hogy mi közeledik feléjük. Fiatalok és élvezik az életet.
Ám a háború borzalmai lassanként beszivárognak a szalon falai közé, és az egyik fiatal kegyetlen meggyilkolása után a baráti társaság az álmaival együtt oszlani kezd. Nyikolaj bevonul a seregbe, és amikor 1918-ban hazatér, már egy megváltozott világba érkezik.
De van, ami mégse változik: a két testvér találkozik, és futballozni kezdenek…

Eredeti cím: Garpastum
Típus: Színes, feliratos orosz dráma
Szereplők: Yevgeni Pronin, Danil Kozlovsky, Chulpan Khamatova, Dmitri Vladimirov, Aleksandr Bukovski
Rendező: Alexej Guerman, Jr.
Írók: Aleksei German Ml., Oleg Antonov, Aleksandr Vajnshtejn
Hossz: 118 perc
Gyártó stúdió: Lenfilm Studio, V.K. Company
Forgalmazza: Budapest Film
Eredeti megjelenés: 2005
Hazai mozipremier 2006. március 30.

Kapcsolódó linkek:
Hivatalos honlap - Garpastum
IMDb Garpastum

Nagypályások

GarpastumNagypályások
  • Ehhez a cikkhez: Nagypályások jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek