Vígjáték: Az eltakarítónőMozifilmek
Negyvenhárom évvel ezelőtt: a fiatal Rosie Jonest letartóztatják, miután két szétszabdalt holttestet találnak a vonaton >>>
Az eltakarítónő
Keeping Mum
angol film 2005
vígjáték

Negyvenhárom évvel ezelőtt: a fiatal Rosie Jonest letartóztatják, miután két szétszabdalt holttestet találnak a vonaton magával cipelt kofferben. A kihallgatás során elmondja, nem tudta volna elviselni, hogy férje lelépjen otthonról a szolgálólánnyal, ezért kellett meghalniuk… Rosie-t kétszeres emberölésért egy pszichopaták számára fenntartott börtönbe zárják.

Napjainkban: Walter Goodfellow, Little Wallop kisközség jámbor lelkipásztora éppen a mise végére ér. Felesége - szokás szerint - nincs a templomban, hanem odahaza unatkozik, egészen, míg rajta nem kapja tinédzser lányát aktuális fiújával. Walter a családi zűrökből semmit sem vesz észre, ugyanis élete legjobb prédikációján dolgozik, amit a lelkipásztorok közelgő kongresszusán kell előadnia.
Nem is sejti, hogy szépséges felesége, Gloria a szemtelen golfedzővel enyeleg, Holly lánya hetente más pasival kavar, Petey fia pedig az iskolai zaklatások folyamatos céltáblája.

Gloria mindeközben úgy érzi, hogy élete menthetetlenül kicsúszik a kezei közül. Torkig van a szomszéd kutyájának idegesítő ugatásával, elhidegült házasságával és kamasz gyerekei sorozatos kihágásaival. Álmatlan éjszakáin megváltásért imádkozik - ami meg is érkezik az idős házvezetőnő, Grace személyében.
A kedves, ősz néninek azonban igencsak sajátos elképzelései vannak arról, hogy teremtsen és tartson rendet a Goodfellow házban. Amikor kiderül, mit rejteget hatalmas útiládájában, és miért szerepel az esti tévéhíradóban, nos, akkor a Goodfellow család már nem annyira értékeli, hogy Grace beköltözött hozzájuk…

Eredeti cím: Keeping Mum
Típus: Színes, feliratos angol vígjáték
Szereplők: Rowan Atkinson, Kristin Scott Thomas, Maggie Smith, Patrick Swayze
Rendező: Niall Johnson
Írók: Niall Johnson, Richard Russo
Hossz: 103 perc
Gyártó stúdió: Azure Films, Isle of Man Film Commission, Tusk Productions
Forgalmazza: Fórum Hungary
Eredeti megjelenés: 2005
Mozipremier: 2006. április 6.

  • Ehhez a cikkhez: Az eltakarítónő jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 3 Átlagolt érték: 3.33
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek