Játékfilm: Pénz beszélMozifilmek

Súlyos balesetét követően az ex-futballsztár Brandon Lang (Matthew McConaughey) a sportfogadások nagyhatalmának Walter Abramsnek (Al Pacino) >>>

Pénz beszél
Two for the Money
amerikai film 2005
játékfilm

Súlyos balesetét követően az ex-futballsztár Brandon Lang (Matthew McConaughey) a sportfogadások nagyhatalmának Walter Abramsnek (Al Pacino) pártfogoltja lesz, egyúttal villámgyorsan a nagypénzes világ aranyifjúja, aki mindig ráérez, ki nyeri a meccset. Ám a milliókról szóló, szélhámos a szélhámossal szembeni halálos játékban saját mentorával kell végül megküzdenie.
Brandon Lang arról álmodozott, hogy sportkarriert fog befutni, amely során a kiscsapatból bekerül az egyetemi gárdába. Ezt az álmot dédelgette éveken át, miközben azért gürcölt, hogy kijuthasson a sivár, elviselhetetlenül zajos, ablaktalan vegasi lyukból. várta a levélt, amely megváltoztatja az életét. Csak az a probléma, hogy Brandon futballistaként többé nem kelendő áru: lábsérülése miatt már soha nem juthat be a profi ligába.
Az elutasító levelek kupacba gyűlnek az asztalán, de Brandon makacsul várja a lehetőséget. És egy nap szokatlan levél érkezik. A feladó nem más, mint Walter Abrams. Az ország egyik legnagyobb sporttanácsadó cégének irányítója Abrams számára Brandon sokkal több, mint lejárt hátvéd: valaki, akinek rejtélyes képessége van arra, hogy megjósolja a meccsek végeredményét. Ő a biztosíték, hogy majdnem százszázalékos biztonsággal lehessen fogadni a sport szerencsejátékban.Tulajdonképpen Walter az, aki annyira meg van győződve Brandon képességeiről, hogy képes a jövőjét is kockára tenni miatta. De ehhez először meg kell győznie Brandont. Walter megcsillogtat Brandon előtt egy kecsegtető lehetőséget: költözzön New Yorkba az ő költségén, és olyan élete lehet, amilyet el sem tudna képzelni. Hogy is lehetne ezt visszautasítani?
Brandon hamar beilleszkedik az új helyzetbe, élvezi a pozíciójával járó előnyöket, egyre otthonosabban érzi magát abban a világban, amely csak a Walterhez hasonló kiváltságosoknak jut osztályrészül. A mentor/pártfogolt viszony gyorsan pótapa/fiú kapcsolattá fejlődik, mivel Brandon - aki főnökével egy házban lakik - egyre közelebb kerül Walterhez, Tonihoz, a feleségéhez, és lányukhoz, Juliához (Chrislyn Austin).
Walter a kisvárosi exsportolóból minden hájjal megkent, élvonalbeli üzletembert farag, akinek jóstehetsége természetesen Walter üzleti és személyes hasznát gyarapítja. Brandonból John Anthony lesz, egy álnéven szereplő profi sporttanácsadó, akinek mindene megvan, amit pénzért meg lehet venni - nők, autók, a hálás fogadók rajongása. John Walter teremtménye, de Brandon egyre kevésbé tud azonosulni a személyiséggel, mely nem az övé…
Mivel hétről hétre képes kitalálni a nyerteseket, végül horogra akad a legnagyobb hal is, a hírhedt Puerto Rico-i Novian (Armand Assante), a telhetetlen szerencsejátékos, aki a saját csapatában játszik.
A pártfogoltnak most már megvan mindene. Brandonnak rendelkezésére áll egy gyors kocsi, egy belevaló lány, Alex (Jaime King), van egy irigy irodai vetélytársa, Jerry (Jeremy Piven), és két dörzsölt kollégája, Reggie (Ralph Garman) és Southie (Kevin Chapman).
Minden jól megy, egészen addig, amíg a szerencsejátékok istenei cserben nem hagyják...

Eredeti cím: Two for the Money
Típus: Színes, amerikai játékfilm
Szereplők: Al Pacino, Matthew McConaughey, Rene Russo, Armand Assante, Jeremy Piven
Rendező: D.J.Caruso
Író: Dan Gilroy
Hossz: 122 perc
Gyártó stúdió: Universal Pictures
Forgalmazza: Best Hollywood
Eredeti megjelenés: 2005
Mozipremier: 2006. március 30.

Kapcsolódó linkek:
Képgaléria - Pénz beszél

  • Ehhez a cikkhez: Pénz beszél jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 4 Átlagolt érték: 4.75
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek