Romantikus film: Az íjMozifilmek
Tíz éve él együtt a tengeren úszó hajón a 60 éves öregember a 16 éves lánnyal. Az öregember a naptárban húzza át >>>
Az íj
Hwal
dél-koreai-japán film 2005
romantikus dráma

Tíz éve él együtt a tengeren úszó hajón a 60 éves öregember a 16 éves lánnyal. Az öregember a naptárban húzza át a napokat, így számolva a lány tizenhetedik születésnapjának közeledtét, amikor feleségül fogja venni a lányt.
Amikor néhány ember érkezik hajójukra, hogy ott halásszanak, és szexuálisan zaklatják a lányt, az öregember rájuk lő íjával, így ijesztve el őket. Az ártatlan lány fel sem figyel az öregember általa mutatott érdeklődésére, ahogy reggelit készít neki, vagy épp fürdeti őt, és elégedetten éli elszigetelt életét az öregemberrel, segítve őt a halászok kiszolgálásában.
HwalAmikor egy udvarias fiatal fiú érkezik a hajóra, a lány és az öregember kapcsolata holtpontra jut. Miközben a lány egyre jobban érdeklődik a fiú iránt, egyre távolodik az öregembertől, aki pedig féltékenységétől szenved. Egy éjjel, az öregember észreveszi, amint a fiú épp a lányhoz hajol, hogy megcsókolja őt, és őrjöngve elűzi a fiút hajójáról.
Pár nappal később, amikor a fiú visszatér a hajóra, az öreg megpróbálja lelőni őt íjával, de a lány testével védi meg a fiút. A lány beleegyezik, hogy elhagyja a hajót a fiúval, és visszamegy szüleihez, mire az öregember kétségbeesésében a nyakára kötött hurokkal a fiatalok hajójához kötözi magát. Ahogy a hajó egyre távolodik az öregemberétől, a hurok fojtogatni kezdi őt. Amikor az öreg fájdalma már elviselhetetlenné válik, a lány visszafordítja hajóját…
Eredeti cím: Hwal
Típus: Színes, dél-kóreai/japán romantikus dráma
Szereplők:
Han Yeo-reum
Si-jeok Seo
Gook-hwan Jeon
Seong-hwang Jeon
Rendező: Kim Ki-duk
Író: Kim Ki-duk
Hossz: 88 perc
Gyártó stúdió: Kim Ki-duk Film
Forgalmazza: Mokép Rt.
Eredeti megjelenés: 2005

Mozipremier: 2006. április 13.

Kapcsolódó linkek:
IMDb - Hwal
  • Ehhez a cikkhez: Az íj jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 2
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek