Dráma: Vadító szép napokMozifilmek
A Vadító szép napok hat karakter sorsát, és intim kapcsolatok utáni keresését mutatja be. >>>
Vadító szép napok
A Fei jing juen/ Days of Being Wild
hongkongi film 1991
dráma, művész

A Vadító szép napok hat karakter sorsát, és intim kapcsolatok utáni keresését mutatja be. A film különös keveréke annak a nosztalgiának és a keserű elidegenedésnek, amely oly jellemző Wong Kar-Waira.
A film 1960-ban játszódik, Hong Kongban.

Luddy (a 90-es évek egyik legnagyobb ázsiai sztárja, Leslie Cheung (akit az Isten veled, ágyasom!
És az Édes2ettescímű filmekből ismerhetünk), az ellenállhatatlanul jóképű nőcsábász, aki a lehető legkönnyedebb módon csábítja el, majd ugyanolyan gyorsan, a legcsekélyebb lelkiismeret furdalás nélkül hagyja is el a nőket. Luddy azonban már születése pillanatában magányos volt: csak most felnőtt fejjel tudja meg, hogy az a részeges, exprostituált aki fölnevelte, nem a valódi anyja, abban a reményben azonban, hogy maga mellett tudja tartani a fiút, a nő nem árulja el, hogy ki a valódi szülőanyja.


A szerelem utáni, elkeseredett és önpusztító hajszájában Luddyt valójában magánya vezényli: hogy végre megnyugvást, állandóságot és önazonosságot találjon.
Az öntörvényű fiú, miközben kétségbeesve keresi saját személyiségét, kegyetlen játékba kezd: egyszerre bolondítja magába az eladólányként dolgozó, halk szavú Su Lizent, és Mimit, a showgirl-t. Luddy hagyja, hadd versenyezzen érte a két lány, ő nem tud vagy talán nem is akar köztük választani.
Mikor végérvényesen beleszeret Su Lizenbe, szándékán kívül is olyan események láncolatát indítja el, melynek nyomában összetört szívek és elfelejtett ígéretek maradnak, és végül csupasz szenvedélyben, kényszerű önfelfedezésben és sokkoló erőszakban csúcsosodnak ki.

Szereplők:
Leslie Cheung, Maggie Cheung, Andy Lau, Carina Lau, Rebecca Pan, Tita Munoz
Rendező: Wong Kar Wai
Operatőr: Christopher Doyle
Forgalmazza: Odeon
Típus: feliratos
Hossz: 94 perc
Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlottMozipremier: 2006 Április 27.

  • Ehhez a cikkhez: Vadító szép napok jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Mozifilmek