Romantikus film: MarokkóMozifilmek
Casablanca, az érettségi éve. Egy csapat gondtalan marokkói fiatal. Szerelem, buli, barátság, gyors verdák, zene, >>>
Marokkó
Marock
francia, marokkói film 2005
romantikus, dráma

Casablanca, az érettségi éve. Egy csapat gondtalan marokkói fiatal. Szerelem, buli, barátság, gyors verdák, zene, és a felnőttkor küszöbén való átlépés izgalma.
Rita (Morjana El Alaoui) szabadszellemű, keményfejű, 17 éves kamasz, aki nem viseli könnyen a marokkói hagyományok szigorú szabályait. Első szerelme a suli legjobb pasija, ám választásával saját családjával; különösen bátyjával találja szemben magát, akinek éppen a
Marock
gyökerekhez való visszatérés válik a legfontosabbá. Marokkó franciául ’Maroc’, a film eredeti címe - Marock - tehát szójáték, mely egy csapat kiváltságos, mégis megkavart, és megzavarodott fiatal életformáját fejezi ki: a nyugati módon élő, mégis országukhoz és különleges hagyományaikhoz szorosan kötődő fiatalokét.

Marock

Marock
"Első játékfilmemben a kevesek által ismert Marokkót akartam megmutatni; Marokkót, mely szög egyenesen eltér az arab filmek közhelyeitől.
Azt az arcát az országnak, melyet sokan szívesen eltitkolnának: a kiváltságosak, a gondtalanok, a nem egyszer túlzásokba esők Marokkóját.

Én ebben a képmutató közegben nőttem fel, az erős hagyományok és a nyugati liberalizmus utáni vágy kettős szorításában. Azt akartam feltárni hogyan élik meg a kamaszok ezt a paradox, ellentmondásos világot, a fiatalok, akik mind hollywoodi sztárok akarnak lenni, miközben arra a legbüszkébbek, hogy marokkóiak."
(Laila Marrakchi rendező)

Szereplők:
Morjana El Alaoui,
Mathieu Boujenah,
Razika Simozrag,
Fatym Layachi
Rendező: Laila Marrakchi
Forgatókönyv: Laila Marrakchi
Operatőr: Maxime Alexandre
Zene: Pierre André
Gyártó stúdió: Lazennec & Associés, France 3 Cinéma
Forgalmazza:
Best Hollywood
Hossz: 105 perc
Típus: feliratos

Mozipremier: 2006 Május 4.

  • Ehhez a cikkhez: Marokkó jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Mozifilmek